Jimmy_Jordan Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 "fett's law" I'm just a side effect of her good intentions stoned by my own attitude How do i broach topic of resignation? cause she belives i should Have you disscus it with anyone your suicidal will to die left me a pink slip in my eyes i'm a pa - ra - no - iac and i'm not gonna say it twice So she went through a rough to arrange a visit calls him a psychoanalysyst he may help us define what your brain issues your own narcoleptic jesus Have you disscus it with anyone your suicidal will to die left me a pink slip in my eyes i'm a pa - ra - no - iac and i'm not gonna say it twice you're arrested in charge of losing control the therapist was right at all she fancy watchin' me taking pills i don't know show no awareness like other people Powyższy tekścik zatytuowany jest "Fett's law", a cały konkursik polega na tym aby wymyślić jak najwierniejsze odwzorowanie tego tekstu w języku polskim. Ponieważ wokalista zespołu, którym mam zaszczyt się udzielać nie potrafi zaśpiewać nic po angielsku, a ja czasu nie mam na tłumaczenie własnych tekstów. Zasady : -Musi być to tekst rymowany - refren musi zawierać słowo "paranoja" - treść powinna odnosić się do "filozoficznego" prawa Fett'a (udanego eksperymentu nie powtarza się 2 razy...) Nagrodą w powyższym konkursie pozostaje prestiż i notka na kolejnej nielegalnie rozprowadzanej, pirackiej płycie zespołu Illegal... Czekam do przyszłej soboty... i nie proszę o komenty do tekstu ponieważ wiem, że jest dobry. a tu ściągniecie muzyczną ścieżkę basu i perkusji http://www.sendspace.com/file/ravoei
Marlett Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jestem tylko efektem ubocznym jej dobrych chęci nawalony przez moje własne nastawienie Jak mam rozpocząć temat o poddaniu się? ponieważ ona wierzy, że powinienem Czy dyskutowałeś o tym z kimkolwiek o twojej samobójczej chęci umierania zostaw mi zwolnienie prosto w oczy Jestem paranoikiem nie zamierzam mówić o tym dwa razy Więc przeszła przez nieprzyjemności by zaaranżować wizytę wzywając psychoanalityka on może nam pomóc zdefiniować co wydaje się twojemu mózgowi twojemu własnemu narkoleptycznemu jezusowi Czy dyskutowałeś o tym z kimkolwiek o twojej samobójczej chęci umierania zostaw mi zwolnienie prosto w oczy Jestem paranoikiem nie zamierzam mówić o tym dwa razy jesteś aresztowany pod zarzytami utraty kontroli terapeuta miał racje zupełnie ona fatazyjnie obserwuje mnie gdy biorę pigułki, nie wiem pokaż brak świadomoście jak inni ludzie Jimmy! To jest dosłowne tłumaczenie. Jeśli się na coś przyda...trzeba -jasne -nad tym popracować:) PozdrawiaM.
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ładnie, że zaczęłaś- może to jest właśnie metoda? (zero zmian) nie chyba jednak trzeba to wpasować w melodię i rytm... Więc cóż jak narazie pozostaje mi pokazać twoją propozycję taką jaka jest. Dziękuję i pozdrawiam Jimmy ps a "issues" to bardziej pod kątem wytwarzania myślałem, specjalnie czasownik zrobiłem, żeby częstochowy nie było za dużo... :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O widzę, że Pansy temat mózgu uchwyciła, refren rozwiązany podobnie jak u Marlett. Ok. Jest to kolejne tłumaczenie raczej dosłowny, nie powiem, że to źle, ale przypominam, że jesteście poetami (poetkami!) i mogłyście wpleść coś od siebie. Jak już mówiłem do soboty czekam (niecierpliwie wyglądam nowych propozycji) pzdrawiam Jimmy :)
e-m-e-m Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 jesteś tylko ubocznym efektem jej interpretacji ukamieniuje Cię twoja własna postawa jak stworzyć czy rozpocząć temat rezygnacji ? przecież wierzy że obchodzi Cię ta sprawa czy z kimkolwiek o tym rozmawiałeś o twej samobójczej woli umierania w moich oczach to lewe zwolnienie jesteś pa - ra - no - ik i mówić o tym dwa razy zabraniam wiele przeszła by umówić spotkanie rozmiawiała z Twym terapeutą on może pomóc wyjaśnić tę sprawę to twój narkoleptyczny jezus jesteś aresztowany pod zarzutem utraty kontroli terapeuta miał dobre wiadomości ona patrzeć lubi jak bierzesz lekarstwa i nie wiesz że są ludzie którzy skarżą się na brak świadomości nie jest to jak widać dosłowne tłumaczenie no i dodałem co nieco od siebie !
Marlett Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jimmy! chętnie pomogłabym, ale nad tym należy solidnie popracować - u mnie brak czasu. Ty też jesteś Poetą. Słońca:)))
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, tak i powiem szczerze, że pierwsze 2 zwrotki tego tłumaczenia i refren bardzo mi się spodobały, trzecia też chociaż "ona patrzeć lubi" to dziwny szyk, ładnie i ja z pewnością bardziej na tak niż w przypadku dosłownych tłumaczeń. Podoba mi się również to, że oddałeś rymy. Pozostaje tylko zapytać resztę ekipy. Werdykt późną sobotą... pozdrawiam :) jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie ten konkursik to pozytywne doświadczenie, bo chciałbym usłyszeć tekst kogoś z orgu, było nie było to też jakaś część życia... (ten cały świat wirtualny) Dziękuję za słońce, dopisuje- mam nadzieje, że u Ciebie też. pozdrawiam Jimmy :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bym ten skromniutki konkursik zakończył tak^. Na płytce wpiszę wpółautorstwo Marlett, Pansy i e-m-e-m (oraz ma się rozumieć linki do waszych stron). Może to głupio zabrzmi ale niezależnie od wpisu zastrzegam sobie możliwość drobnych przemodelowań. dziękuję bardzo (choć przyznam, że liczyłem na większą konkurencję) pozdrawiam Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi