Strago Dark Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Wypchnięty na ścieżkę Nie rozglądając się biegnę Potykam się raniąc boleśnie Wypchnięty na ścieżkę Rozglądam się stąpając ostrożnie Dostrzegam rzeczy nie oglądane Wypchnięty na ścieżkę Zapatrzony w siebie nie zauważam Jej kresu...
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 A dokąd chcesz biec człowieku? którędy Twoja droga Cię prowadzi? czy,przez pustynne żary,z tego piasku, tam Twój cel owej oazy wody myślami błądzi. Weź drugi oddech w płuca Strago Darku, ja wiem,że życie to,nie-"bajka"z czaru magi myślisz o rytmie,który wybija z kukułki,dla czasu, rzuć precz!Złe myśli odrzuć krępujące okowy z pętli. Ja też,nie jestem pierwszej młodości-z tych lat wieku, ale idę do przodu tocząc,ten głaz Syzyfowy z błędnej drogi dokąd zapatrzony gubisz ślady,a oczom drogowskazy z ostępu, nikt nie jest z kamienia,ze skały,a"serce nie sługa"ciału z tejże opoki. Pozdrawia-świątecznie-J.L.S
Strago Dark Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 takze pozdrawiam i dziekuje
Atena Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 nie podoba mi się - wypchnięty na ścieżkę razy trzy - pałętający się w pierwszej strofie rym, którego dalej juz nie ma - zakończenie. fakt, w takim nagłym zerwaniu wersu można upatrywać kresu tytułowej ścieżki, ale niestety pozostaje wrażenie, że czegoś brakuje. wiersz o niczym. może innym razem pozdrawiam
Strago Dark Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powtorzenie zamiezone reszta tez wydaje mi sie w pozadku coz do nastepnego razu pzdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi