Aga_J Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Pusto wokół Wiatr podsyca żar Palących wspomnień Powietrze wypełnia echo dni Po policzku płynie łza Zostawia na nim Krwawy ślad I nie znam odpowiedzi Na żadne z pytań Setki sekund Przemykają przez palce Potęgując mrok ciszy Strach i pustka Czekam na promień Jak róża na deszcz Lecz nic się nie dzieje I pragnę i walczę I błagam... W milczeniu wtapiam się w tłum Bezimiennych ludzi Pędzących do nikąd A kiedyś byłem sobą I życie było piękne Teraz - jestem nikim I wyrywam ostatnie kartki Z rozdziałów mojego życia Powalony na kolana Bezbronny Odarty z uczuć Jak kij wbity w ziemię Pośrodku wielkiej pustyni Bez celu Gdy zaszło już słońce
Andrzej Krupnik Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Bardzo ładny i przede wszystkim obrazowy wiersz. Czytając oglądałem obrazy które tworzył się w mojej głowie. Nihilistyczne i... Ciekawi mnie czy stworzysz wiersz który rozpocznie sie od "Gdy wzeszło już Słońce". Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi