Pan_Fei Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 krzesła zaczęły się pojawiać mniej więcej wtedy gdy zacząłem się o nie potykać z braku twarz jak talerz wycieram i tłukę o ścianę wróć ułożę się na nowo na lepsze zamykam oczy nie wiem czy jestem wciąż po drugiej stronie
marcze Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zawsze u Pana, świetny klimat, z nutką tego niesprecyzowanego niepokoju, który sprawia, że tekst jest wielowymiarowy. Zachwytu ;).
Pan_Fei Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak zawsze u Pana, świetny klimat, z nutką tego niesprecyzowanego niepokoju, który sprawia, że tekst jest wielowymiarowy. Zachwytu ;). Dziękuję za wizytę i pozytywny odbiór, co do zbraku, nawet jeśli tylko dookreśla, to chciałbym, żeby został. Ta przestrzeń nie mogła zostać całkowicie "pusta" (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało)- zmiana czasu, jak i to, co znajduje się "pomiędzy", są (dla mnie) kluczowe w pierwszej strofie. Pozdrawiam Serdecznie Fei PS. mała zmiana- zostań/wróć. tak jest chyba jaśniej
IN Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 "krzesła" w pierwszym wersie powodują asocjacje ze sztuką Ionesco czy taki był zamysł..?
Pan_Fei Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nadmienionego pana/ sztuki (proszę wybaczyć ignorancję;) nie znam , ale postaram się poszperać i zorientować w sprawie ewentualnych asocjacji. pozdr. Fei
Pan_Fei Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. szkoda, że reszta nie przemawia, mam nadzieję, że może następnym razem trafi całość:). Ps. Zastanawiałem się (wciąż się zastanawiam) nad końcówką pierwszej strofy. Jako, że wiersz jeszcze świeży, ciężko mi ocenić, czy to tłuczenie o ścianę nie brzmi nazbyt desperacko (w negatywnym sensie), z drugiej strony przyczynowo wiąże się z układaniem się na nowo, które być musi. Alternatywna:twarz jak talerz wycieram i kładę na stole hmm… sam nie wiem ? Pozdrawiam Grzegorz
marcze Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj :/ - co prawda się nie znam, ale taka alternatywa mi osobiście nie pasuje wcale, poza tym to 'tłukę' nie brzmi w tym kontekście zbyt desperacko, może 'rozbijam', jeśli w ogóle zmieniać? Zachwytu :)
Pan_Fei Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj :/ - co prawda się nie znam, ale taka alternatywa mi osobiście nie pasuje wcale, poza tym to 'tłukę' nie brzmi w tym kontekście zbyt desperacko, może 'rozbijam', jeśli w ogóle zmieniać? Zachwytu :) W kładzeniu na stole jest pewna rezygnacja, która mi się podoba, ale nie jestem jeszcze pewien, czy „emocjonalnie” komponuje się w tym kontekście. Rozbijanie zbędne, bo sens pozostaje ten sam. W tłuczeniu obawiałem/obawiam się trochę możliwego, literalnego odbioru, a ostatnią rzeczą, jaką chciałbym osiągnąć w tej strofie byłaby taka karykatura. Dziękuję za ponowne odwiedziny, serdeczności Fei
Stefan_Rewiński Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Mi się podoba Grzegorzu, no może ten tależ byś oblizał i rozwalił o głowę, ale niekonieczne, pozdrawiam, Stefan.
Pan_Fei Opublikowano 18 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) pomyślę, pomyślę... Dzięki Stefano, jak zawsze zresztą Serdeczności Grzegorz
M._Krzywak Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Grzegorzu - muszę na szybko - bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Pan_Fei Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za ślad :) Serdeczności/ G.
Espena_Sway Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Grzegorzu, wiersz wielowymiarowy jak zauważył ktoś wcześniej. lubię Twoje pisanie, choć jest tak odmienne od mojego - zawsze znajduję coś ciekawego. dobry tekst, plusuję. pozdrawiam Karolina :)
Pan_Fei Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i vice versa ;) dzięki za zaglądanie w te strony. Serdeczności Grzegorz
Rekomendowane odpowiedzi