Tomasz H Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 tu chciałaś pocałować wiatr stary aparat się roześmiał rozmazał szminką niewyraźne zdjęcie do twarzy ci w żółtej koszulce zazdrosne słońce nie pierwszy raz zasłoniło oblicze ktoś krzyknął że to jest zaćmienie tylko… dlaczego księżycem on obiecał taniec pannie nocnej a tam… biegasz po łące brązowa konturówka do ust była taka słodka i jak miałem nie tęsknić upiłem się wtedy… wspomnieniem zobacz jak rzepak rozlał żółć na pola zezłościł się krzyczeliśmy do ciebie on ciszej wołał tu zarumieniłaś się patrząc w szybę starsza pani ubierała niegrzecznego manekina a starszy pan założył wspomnienia tu deszcz zaglądał do nas przez okulary okien wtedy powitaliśmy noc której miało nie być spocona pościel jeszcze kilka dni pachniała deszczem na tym wyciągamy dłonie powiedziałaś że niebo ma twarz wtedy zapłakało a my połamaliśmy czyjś przyszły chleb budując czyjeś życie
zak stanisława Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 miły, sympatyczny obrazek, i podoba mi się, tyle tu uczucia....bardzo intymny- uważam, że tak napisany jest tylko dla ciebie, dla czytelnika możnaby go skrócić zatrzymując w kadrze sens... pozdr Es
Beenie M Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Jakby to było jedno zdjęcie, to może i można by wiersz skrócić, ale zdjęć więcej ... ;))) Ja z tych czytelników, co to lubią takie sentymenty i mi się podoba, bez wnikania oczywiście w poprawność techniczną, to pozostawiam bardziej wprawionym w rzemiośle. Najważniejsze dla mnie, że wiersz pisany z uczuciem, a to się czuje. pozdrawiam serdecznie
Tali Maciej Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 a ja z tych czytelników, którzy lubią dobrze użytego entera tutaj widać, że enter tylko i wyłącznie po to aby pociąć na strofy coś w tym wierszu jest więc warto go jeszcze dopieścić pozbyć się tych nieszczęsnych wielokropków i powtórzeń takich jak choćby "czyjś przyszły budując czyjeś" pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi