Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Dagna Ja czasami też  :)@Jacek_Suchowicz "Sojusz ze Związkiem Radzieckim  gwarancją pokoju i stabilizacji na świecie". Wciąż budzi mnie w nocy, hasło malowane na lekcji ZPT :)@Naram-sin Po prostu, poezja jest wszędzie. Dziękuję za wnikliwą sekcję wiersza.@andreas Smiena 2, z niej też na pewno można wyjąć kawałek wiersza :)   Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 
    • @Jacek_Suchowicz Nie tak łatwo spełnić Twoją prośbę. Wiesz przecież, że dobry wiersz zdarza się rzadziej niż rozjechany na drodze borsuk. Pozdrowionka.
    • las i jego dostojeństwo skusiło mnie by napisać o nim miły wiersz   żeby wystąpiły w nim buki dęby jodły sosny  brzozy by obecny  był wrzos i mech   a to wszystko upiekszała łąka motyl kos świerszcz zając sarna ryś i łoś   by przemówił nocą wilk a potem zrobiła to sowa te głosy echo ukradło   a nad ranem ozdobiony promieniami i słońca dopowiedział coś strumyk   któremu przytaknęła mgła która calutki  las otuliła swą delikatnością 
    • @Roma Ciekawy pomysł i wykonanie. Pozdrawiam.
    • a bez rozejrzał się powoli i wzrok zawiesił na magnolii już się stroiła by zakwitnąć bo przecież była wręcz prześliczna choć w wieku bardzo bardzo słusznym lecz miała czym świat jeszcze kusić oszacowała bez spojrzeniem czy warto sprawdzić i ocenić   gdy słońce zeszło pierwszym krokiem zajrzała bzu głęboko w oczy wdziękami poruszyła też i rzekła: bierz co tylko chcesz a bez był prosty biedny taki więc zabrał sobie trochę kasy odszedł zdumiony zadumany "no takiej głupiej nie spotkałem"   :)))      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...