Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Pożarcie

Rekomendowane odpowiedzi

Zjadłam swoje marzenie.
Było śliczne i kruche.
Wyrywało się
ale byłam silniejsza.
Gryzłam powoli i dokładnie.
Udawałam, że nie słyszę protestu.
Już nie będzie mnie dręczyć
nierealnością.
Każdy kęs w przełyku jeszcze walczył o wolność.
Każdy szczypał mój żołądek.
To nic.
Przejdzie.
Idę teraz dumnie chodnikiem.
(czasem tylko brzuch zaboli)
Jakiś pan z marzeniem
uśmiechną się ironicznie.
Przykro.

Chyba umarłam.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tobie to zawsze dobrze.     Tak zwany dwudziesty stopień zasilania i wyłączenia prądu z nim związane.   U nas się nic nie urodziło, ale kuzynka, z którą spałem w łóżku z braku miejsca, kilka razy usuwała. Rzecz naturalna nie moja to sprawka była, ale Dieda Maroza który objawiał  się pod postacią jej licznych chłopaków. Ciągle jej przynosił krasnala, a ona nie chciała.
    • @Rafael Marius pięknie i tak nostalgicznie...
    • oj możne by o tym długo pisać    jakie historia zrobiła koło " a imię jego czterdzieści cztery" wieszcz coś przewidział puknął się w czoło ponoć był z niego niezły choleryk   dziś znów bezprawie rozwałka państwa czy mamy jeszcze swą suwerenność  za grosz sprzedana w największych draństwach Boże spraw by odżyła i była piękną!!!
    • @Jacek_Suchowicz   Generalnie się z Tobą zgadzam, ale wiadomo sprawa jest u mnie świeża.   Cyganie też rozpaczają bezpośrednio po śmierci, a to na grobach to już trochę później. Ja znałem wielu Cyganów. Miałem aż 3 partnerki z tego narodu. Wiele lat mi z nimi zeszło, ale nikt z ich rodzin nie miał takich zwyczajów. Choć muszę przyznać, że widziałem to na cmentarzu u jakiś obcych.
    • @Domysły Monika prosimy o zdjęcia:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...