Gaudium cum pace Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Momento Mori Masz już dość życia Leżysz Nad tobą już wieko kładą Jeszcze chwila dnia promienia I ciemność Słyszysz jak gwoździe ostatnie wbijają W wieko twej trumny dębowej I koniec Spadająca ziemia robi szum Urywający się dźwięk bicia dzwonu Cisza ... Nie wyobrażalna pustka Nieustający mrok Niemy krzyk Lament Duszy Twej Mej
Waldemar Talar Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ja bym tak nie leżał tylko dał drapaka . Straszny wiersz ale odważny. pozdrawiam Waldemar
Gaudium cum pace Opublikowano 20 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 ...odważny...to ten co nie ucieknie :)
pathe Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 dla mnie jakby autor miał mały zasób słownictwa a może to ubogośc wyobraźni? przykro mi nie podoba się
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Po drugiej stronie są tanie speluny, koncerty, dragi i piękne dzieczyny. Szloch podmiotu mnie nie przekonuje. Język, jakim ten tekst jest napisany - jest ubogi, histeryczny i powielający zgrane motywy. "dusza" lamentuje, a "duch" krzyczy - nie mój, nie jestem odbiorcą tego wiersza, proszę zatem drogi podmiocie mówic tylko za siebie. A Autorowi wszystkiego naj - i popracowac jeszcze nad warsztatem, bo na razie lichota. Pozdrawiam.
Gaudium cum pace Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 ...prostota myśli , nie wyobraźnia głupoty... ...wyobraźnią sami kopiemy dół... ...zasypany słowem...
memento adsum Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 jak ma się prostota do górnolotności "mej, twej"? prostoty to szukać u Wielkich tego świata, najlepiej u współczesnych. mnie tez się nie podoba. ani nie czuć chłodu grobowca, ani nic... pozdrawiam
kazelot Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 takie sobie blogowe pisanie ważne żeby autor(ka?) byl swiadomy, że to banały - wartość mają emocje ktore do pisania zmuszają, ale żeby samo pisanie nabralo wartosci - trzeba jeszcze sporo pocwiczyc - a jeszcze wiecej poczytać innych ( http://www.poezja.org/index.php?akcja=wierszeznanych&ak=lista :) ) pozdr
Rekomendowane odpowiedzi