Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

DlAcZeGo....

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego znowu to zrobiles?znowu samotnosc dopadla mnie.Nie wiem jak to zrobiles,ale piokochalm cie takim jakim jestes,widzialam w tobie wszystko co chcialm zobaczyc i bylam zaslepiona uczuciem ktore nie zna granic.Gdzie kolwiek siegalam wzrokiem wszedzie widzialm ciebie.Codziennie przychodziles pod okno me dodawales mi sil podpierales na duchu i utwierdzales w swej milosci.
Codziennie budzialm sie szeptem twego oddechu.Jestem naga przykrytaniebem,uspiona szeptem gwiazd.Zasypiam pzrytulajac do siebie poduszke z ksiezyc.Przychodziles z zachodem slonca,pamietam jak odchodziles noca zostawiajac mnie w objeciach wienca rozkoszy.Teraz budze sie wczesnie na goracym piasku,powoli wstaje i ...., okryta wiatrem odchodze... Leze.... Ico? Przyjemnie....Ale czegos brakuje mi,Ciebie...Twoich ramion,oddechu...Wokol pelno radosci,a pod maska twrz pochmurna,dlaczego?Bo nie ma ciebie....
Cegla naszej milosci rozpadla sie w kawalki, w drobny mak, stoje wsrod grozow,szukam chociaz malutkiego ocalalego z katastrofy kamyczka.Znajduje go to nadzieja, ale ona i tak nie trwa zbyt dlugo.znowu nadzieje dales!Serce przezules!Serce wyplules!Nadzieje zabrales!Uchyliles drzwi milosci,podgladasz mnie przez palce zycia otworz je na osciez i wejzd do mojego swiata,albo zamknij na klucz i nie waz sie ich juz nigdy otwierac.
Dales mi posmakowac jak smakuje chleb milosci i nagle ni stad ni zowad zabrales go nie zostawiajac ani okruszka.
Odejdz jak najdalej by nie kusic losu,prosze wejdz do serca mego i powiedz ,,kochanie juz jestem".Prosze nie odrzucaj milosci do mnie nie rob z siebie macho i tak ci to nie pomoze.
Kazdego dnia zamykam oczy i widze Ciebie usmiechajacego sie i machajacego w moja strone,ale nie co to?idziesz z dziewczynaza reke szkoda,ze to nie ja to ona zabrala mi ciebie.
Zegar wybija poludnie,niepokoj gdzie jestes nie ,nie ma cie juz.Byles taka chwila ale byles zbyt krotko,zbyt szybko,zbyt malo,zostaly wspomnienia,marzenia sny... oszukuje sie nie pozostalo nic oprocz lez wylewanych codziennie w poduszke.Nie weim czy kiedys wybaczysz mi moj glupi blad,ale wybacz ty tez nie chciales albo nie mogles nic zrobic w tej sprawie nie probowales nic zmienic widocznie tez tego chcialesi chciales to zrobic wczesniej,ale cie wyprzedzilam.
Jak zwykle zaczynam kochac kiedy on juz przestaje.Jaj zwykle moja milosc przyjezdza spoznionym pociagiem,zbyt dlugo sie namyslalam,zbyt dlugo sie pakowalam na ta podroz.Biedna ja.Dopiero tera dowiedzialam sie ze uczucie daje sie od razu bez namyslu bez bagazu.Tak jak stoi.To minelo bez powrotnie,powoli lecz bardzo bolesnie....

NKaniuka