Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spiro to dobrze że Tobie się podoba, wszak to twoja wersja, że o tytule nie wspomnę.

Pathe, dzięki za wizytę i pochlebną ocenę. "Nad wyraz" do zastanowienia. Jak znajdę zamiennik to zmienię albo może usunę.

Dziękuję Wam za wizytę i Pozdrawiam

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

wersja jest Twoja bo to Ty dokonałeś wyboru (sugestia tylko częściowo wykorzystana). tytuł może i mój, ale podoba się z innych względów, o których było w W.

/S
  • 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Annna2 Przychodzą na myśl dwa tak znane słowa: "Bóg umarł." Stworzono ludzi na podobieństwo "bogów", a więc wina, grzechy, etc., nie pochodzą od człowieka. Perfekcyjny "robot" - człowiek, świetnie naśladuje stwórców, pozytywnie i również negatywnie.

@Gosława Tak, czytając Twój wiersz przychodzi mi na myśl przede wszystkim Wołyń 1943, lecz również Katyń.

@wierszyki Smutne to, ale prawdziwe: "ludzie ludziom zgotowali ten los" i smutniejsze jest jeszcze to, że od wieków nic się nie zmieniło w charakterze człowieka i raczej się nie zmieni. Człowiek to bardzo agresywny ssak mający w swoich rękach moc technologii. Pozdrawiam!
    • Oddechy one wypełniają salę Ja pośród nich Ja same ale absolutnie całe Idę ścianą żeby nie przeszkadzać  Panom Poza sobą poza pokojem  Jestem w klubie MMA
    • @Annna2 Wprawdzie zainspirowałaś się obecnym konfliktem, ale to wiersz uniwersalny. To bardzo ważne i mocne, że brutalność wojny zestawiłaś z pytaniem o Boga. Bardzo przejmujące strofy - modlitwy, protestu i rozpaczy. Chciałam napisać więcej, ale chyba zabrakło mi słów - dziękuję, że piszesz na takie tematy, jesteś wspaniała.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...