playing_angel Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 czasem lekko przed snem przychodzi nic w zaciśniętych palcach prowadzi tam skąd śmierć zaczyna dzień to wszystko co możesz dotknąć: urwany film między jednym aktem głoszonego manifestu jakby tu żyć aby żyć a światłem telewizora grożącego że na nas spadnie, zatrzymaną w starych piosenkach familiaryzację nie wiem jak tu znalazłam teraz w dłoniach dwadzieścia osiem stron potrzaskanych okien
Espena_Sway Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 dobry pomysł. początek mi leży, czasem lekko przed snem przychodzi nic w zaciśniętych palcach prowadzi tam skąd śmierć zaczyna dzień to wszystko co możesz dotknąć: [--->ten wers bym amputowała, jakiś przegadany] urwany film między jednym aktem głoszonego manifestu [----> te dwa wersy też mi nie leżą. 'żyć aby żyć', manifest, warte przemyślenia] jakby tu żyć aby żyć a światłem telewizora grożącego że na nas spadnie, zatrzymaną w starych piosenkach familiaryzację [--->podobnie te dwa ostatnie, nie rozumiem owej 'familiaryzacji] nie wiem jak tu znalazłam teraz [---->niepotrzebne dopowiedzenie. puenta dobra, pasuje] w dłoniach trzymam dwadzieścia osiem stron potrzaskanych okien serdecznie Espena :)
Rekomendowane odpowiedzi