Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Sylwester_Lasota   Piękny rytm i rymy, świetnie się czyta na głos - zwłaszcza aby poprawić wymowę wyrazów na "ż" i "rz" :)     Podoba mi się też morał  - czasem najlepszym rozwiązaniem problemu jest po prostu zmienić strategię, zamiast upierać się przy trudnej drodze. :) 
    • @Achilles_Rasti   To studium powrotu, który jest tylko fizyczny. Ciało jest w domu, ale umysł i pamięć wciąż tkwią w innej rzeczywistości. Świetnie ukazana jest ta bariera milczenia, która często dzieli osobę z traumą od jej bliskich. Bardzo smutny obraz.
    • @Gra-Budzi-ka   Pięknie ujęta prawda o tym, że życie nie czeka, a pewnych drzwi nie da się tak po prostu otworzyć na nowo po latach. Wciągająca historia z wyrazistą puentą i do tego świetnie napisana! Z przyjemnością przeczytałam!
    • @Benjamin Artur   Bardzo sugestywny wiersz - podoba mi się kontrast między łamiącymi się brzozami i osikami a niewzruszonymi dębami, które mimo wszystko "otwierają się" na noc. To piękna metafora siły przetrwania pośród grozy. Refren - klamra dodatkowo wzmacnia niepokojący nastrój całości. 
    • @Bożena Tatara - Paszko   Róża staje się  lustrem ludzkich lęków - strachu przed utratą urody, samotnością i upływającym czasem, na który nie mamy wpływu. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...