Fanaberka Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Styczniowa noc - a tu dziesięć stopni ciepła i Beaufort. Las pochylony jak oddział piechoty przeciw usłużnym latarniom. Na obwodnicy porywisty zachodni wiatr wiecznie spragniony podróży. Wysysa z niedomkniętych karoserii, wydmuchuje z rozpędzonych wnętrz. Zamykam okno. W telewizji szturm. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Gra od Islandii po Białystok. Przy jednym stole Tatarzy, Hindusi i Żydzi. Zbieracze grosików i dobrych uczynków. W niebie gwiżdżą sztuczne gwiazdy. Dzieci się uczą pierwszej pomocy. Mały Adaś, któremu kilka wdechów i pchnięć podarowało życie głaszcze mocne ramię ojca. Robal głaszcze Paskudę, ja głaszczę Robala i myślę o nim, czyli o Nim.Dziękuję za opinie i oceny w Warsztacie: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=52884#dol
Dotyk Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 no zaczynam się lekko wpieniać. Fanaberko. Dobre wiersze trafiają dzisiaj do tego działu, a ja zachodzę w głowę - dlaczego. to bardzo trudne jest coś w rodzaju relacji, reprotażu - unieść poetycko. Tobie udało się to świetnie. Od "zamykam okno" wyższa szkoła jazdy. Z kapitalną puentą. wyprowadzona z równowagi - mirka
51fu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 może nie wyprowadził mnie z równowagi, tak jak Mirkę, ale zatrzymał na moment. całkiem sprawny, ciekawe zakończenie. pozdrawiam.
Dotyk Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cześ fu:) mnie Autorka wyprowadziła z równowagi, że w dział dla początkujących dała tekst. Idź sobie do zaawansowanych, to ci się włos zjeży. wiersz Ganaberki jest bardzo okiej.
51fu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 cześć. aż sprawdzę z ciekawości.
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 zatrzymał ale tylko w niektórych momentach, są frazy które mi nie leżą ale to już moje zrzędzenie pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Wersja obecna bardzo ładna. Wiersz wart ponownego przeczytania i to nawet nie raz. Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 tak fankoBerka, już mówiłam że misie, te sztuczne gwiazdy z pomysłem, pozdrawiam ciepło, ES
Waldemar Talar Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ciekawie zagrany wiersz i taki prawdziwy. plusem pozdrawiam Waldemar
allena Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgadzam się, że taki reporterski, ale nie odmówię znajomości warsztatu i płynności; dlatego ma swój urok i może się podobać:) A.
M._Krzywak Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Tekst na piątke - może kiedyś wprowadzą moderatora - niech usuwa z gory głupotki (np. moje wlasne) a za nie wstawia takie wiersze. I będzie tak, jak byc powinno. Podoba się :) Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Już opiniowałam i nie zmieniam plusowej opinii:))) Serdecznie pozdrawiam:))) EK
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to się cieszę, że nie jestem w tym odosobniona ;-)Dziękuję, cieszę się, bo przyznam Ci się, że ten wiersz też mi się nawet podoba. Niewiele w życiu napisałam i patrzę na te wierszyki ze zdziwieniem, że to moje. Fajne to. :-))
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Równowaga rzecz cenna, trzeba trzymać pion.;) Dzięki za pozytywną ocenę. :-)
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żałuję, że nie wiem, które to frazy, bym się im przyjrzała. A za "zrzędzenie" dzięki :-)
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poprawek było sporo, to fakt ;-D Dziękuję za przeczytanie i ocenę :-)
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, pamiętam :) Dziękuję. :-)
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, na faktach oparty :-) Dzięki. :-)
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznam Ci się, że nie do końca rozumiem słowo "warsztat". Zastanawiam się nad płynnością i chyba przyznaję Ci rację. Dziękuję :-)
Fanaberka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale :) Na swoją "twórczość" patrzę z ciekawością i lekkim przymrużeniem oka, ale fajnie usłyszeć, że się podoba. Dopóki nie będzie rzetelnego, kompetentnego i obiektywnego moderatora - wzorzec poezji i piękna na tym forum raczej nie ulegnie zmianie. ;-D Dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi