adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Pajęczyna tkana zamgleniami bystrzynami sprawnie przewiązana wierzchołkami wzniesień ozdobiona kroplogłosem w brzasku rozedrgana. Chmurne duchy niosą niebu wodę pionem w pasach wilgoć męczy oczy zanim ziemi każe rodzić życie słaby letni deszczyk wielbi suche. Słońca wschodem w trasę ruszasz z wiarą w metę. Idziesz w górę ścieżką ciasną. Świerczek z jodłą w parze zgrabną bramą stoją kłując mocno w zamian za trud. Rychło braknie płucom taktu wdechu dalsze kroki w bólu dźwigną ciało. Skryte w gęstej trawie skrzypki-świerszcze zawsze takie same nuty grają. Składasz rana zmroki kładziesz w stosy słońcu jaśnieć przez dzień rozkaz dajesz Zaraz spoczniesz nocą gwiazdom zdjętą głodny cienia spojrzysz w bliski zachód. Boski pająk przędzie lekkie nici niże szczyty. Krople drgając stroją pamięć w dźwięki. Granie grają walca. Powiew wiatru muska struny spięte. Adam Sosna(2006.07.08)
M._Krzywak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 wierszoł lepszy, niż tuziny wegetujące we wprawnych pisarzach (he he he) Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ma się zrumienić? czy powiesić? autor
John_Maria_S. Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 A tutaj czuję szkołę romantyzmu polskiego. To moja ulubiona epoka. Jakby dodać do tego wiersza muzykę, to może wyszedłby....."Bema pamięci..." W każdym razie na razie wyszedł ci....majstersztyk !!!. Pozdr.
M._Krzywak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zarumienic? Niech się tamte partacze rumienią :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Com miał napisać, wstukałem w warsztacie. Zdanie podtrzymuję. Sześć strof dobrej poezji. Zgadzam się również z Panem Krzywakiem. Nie tu jego miejsce lecz po prawej, a odwiedzam część Z często celem edukacji. Równałby do lepszych. A tu (wyjąwszy sporą grupę wyjątków) taki utwór tylko zawyża poziom. :-))))) Pozdrawiam Piotr
M._Krzywak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A własnie, że tutaj Z to jest żenada - i pod względem tekstowym i krytycznym. Mnie zastanawiało, dlaczego najlepsi są własnie tutaj - i od jakiegoś czasu wiem. (to tak w formie dyskusji oczywiście)
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 John Maria S. dobre wyczucie kiedy pisałem - słyszałem Niemena kiedy pisałem - czytałem Norwida i... liczyłem sylaby i... poprawiałem pół roku te kilka wyrazów dzięki serdeczne pozdrowienia
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 M. Krzywak jakoś z miesiąc temu zacząłem uważać na słowa warto było dzięki dzięki
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Piotr Jasiński po "tej stronie" dobrze się czuję czy jest gorsza? tak myślałem już tak nie myślę dzięki za odwiedziny
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 M. Krzywak jeżeli te strofy choć trochę są dobre zawdzięczają to Panu i Wuszce (jej ten wiersz się nie) dziękuję (pewnie kijem od Wuszki oberwę)
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapraszam serdecznie do lektury mojego komentarza u Pana Krzywaka w wierszu powyżej. Myślę że odpowiedź na pytanie czy jest gorsza będzie zadowalająca. Pozdrawiam serdecznie życząc tego samego.
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Piotr Jasiński zaraz przeczytam
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Adamie - jak najbardziej powinni czytelnicy. Tylko problem leży w fakcie, że to autor gzieś te wiersze wkleja, a nie czytelnik. Dlatego też ropocząłem moją przygodę z publikacją od P. Niemniej jednak czytając niektóre "wiersze" w Z, dochodzę do wniosku że to za niskie progi na moje nogi (zanając swoje skądinąd nie koniecznie dobre pióro). Nie chcę tu uogólniać, bo wszak jest w tym dziale dużo ciekawych pozycji. Natomiast mój komentarz o właściwym miejscu dla twego wiersza jest komplementem i będąc jego czytelnikiem właśnie zdecydowałem gdzie jest jego miejsce, co nie znaczy że namawiam Cię na zmianę forum (no chyba żeby się pozbyć silniejszej konkurencji ;-))). Pozdrawiam Piotr PS. Z góry przepraszam za zwrot per ty. Lecz na forum mimo podania nazwisk jesteśmy jakby anonimowi i tak chyba wygodniej jest się porozumiewać. Jeślim uraził czekam nagany i z góry przepraszam. Jeśli pasuje jestem Piotr (Piotrek, Piotruś, Pietrek, ... ... ... :).
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Piotrze można sto lat dyskutować gdzie jest czyje miejsce nagrodziłeś moje wysiłki nie pierwszy raz żeby "poprawić" Ci humor - ten tekst jest mi bliski ale doczekał się określeń "banalny, zgroza" i tak mi się podoba Tobie chyba też dzięki
Marlett Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Adasiu ,piękny tekst. Wypatrzyłam ten kąsek w Warsztacie. Teraz dodaję+++. PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 AdaM jest wzruszony takim ciepłem dzięki M
zak stanisława Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i to jest TO, sosno! pozdrawiam ciepło ES
adam sosna Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 zak stanisława taki koment to zobowiązanie dzięki
zak stanisława Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie gadaj...:):):):)
Rekomendowane odpowiedzi