adam sosna Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (– Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. Johan Wolfgang Goethe – Faust) brak złudzeń dobro zło raj piekło czar ohyda korzyść strata nieprawdą związana swoboda urzeka barwami przywitam chłodzenie pobędę w zimnie poczekam na wiosnę spotniałe ubiory znękają zapachem powrócą do szafy lato Adam Sosna (2006.06.16)
Judyt Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Podoba mi się zestawienie "czarnego z białym", a jednocześnie wydaje mi się, iż ująłeś człowieka jako tego, który mimo bycia w całości, jest częścią i "białego" i "czarnego",ale przeważa lato i dobro-taki wydźwięk dla mnie. Tylko budowa wiersza jakoś trudna do zrozumienia, pozwoliłam sobie skomentować, pozdrawiam ciepło
adam sosna Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Judyt dzięki dobrze "widzieć" swój tekst w czyichś oczach dzięki
M._Krzywak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Czy w związku z tytułem myśl jest taka - człowiek umie pojęcia, ale nie zna ich głębi? Ciężko mi się połapac (chociaż lato/zima...) I skąd Faust? Pozdrawiam.
adam sosna Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 M. Krzywak jestem "ze szkoły" dużej dowolności swoboda nawet skrępowana jest piękna Faust jest za Bułhakowem bardzo dobrze zostałem "wyczuty" dzięki re-po
Ewa_Kos Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Fajnie, że mało słów - można doszukać sie różnych znaczeń i sugerując się tytułem wyuczyć na pamięć:))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Marlett Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 '' nieprawdą związana swoboda urzeka barwami'' -ładny fragment PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ewa Kos ten tytuł jest dla mnie jest ironiczny bo mam kłopoty z pamięcią pisanie jest formą terapii podtrzymania szarych komórek których sporo już wyginęło może właściwy byłby tytuł: Łatwo nauczyć się na pamięć? sam nie wiem dzięki serdeczne
adam sosna Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Marlett długo myślałem czy nie wywalić tych słów zdały mi się zbyt patetyczne ale... gwiazdy mogą być - słowa też
zak stanisława Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdr ES
adam sosna Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 zak stanisława bocian dzieci nosi każdy (podobno) buławę :) :(
Rekomendowane odpowiedzi