Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nefretete Weź i teraz piec znajdź... Brak prądu i głodny siedzisz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

( żart)  A te ogonki bez kitu jestem chyba tu "wyjątkowa" w tych ogonkach .. Albo nadmiar - albo brak .  Pozdrawiam i ja      
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pewien z Ząbkowic chłopak morowy Miał nietypową wadę wymowy Krzywiła mu się gęba, Na myśl o zupie z dęba, Stawał się wtedy bardziej zębowy.  
    • @Łukasz Jasiński   A wie pani: jaki najbardziej krwawy rytuał przeprowadzali pogańscy słowianie? Rytuał przejścia wobec sierot, otóż to: w chatach mieli dwa kamienne piece obok siebie - jeden był rozgrzany, a drugi służył jako zapasowy - gościnny, tak więc: jeśli przychodził znajda - sierota - musiał przejść przez piec, póki co: archeolodzy nie znaleźli żadnych kości w chałupniczych piecach, jak na zdrowy rozum: kamienne piece trudniej rozgrzać od metalowych, opiekunka sierot? Jaga - bardzo dobra czarodziejka, a Baba Jaga to twór chrześcijański - teraz mamy pełno wiedźm katolickich...   Łukasz Jasiński 
    • @plotka no na tym portalu jest dział Proza, może takie teksty lepiej umieszczać w tym dziale. Poza tym tak dla  sprostowania jestem kobietą, a to tylko mój pseudonim Pozdrawiam serdecznie Kredens 
    • @Leszczym    eh, panie smutny, melancholia cóż przy kielichu wyślęczał? jest na dnie szkiełka coś lepszego, jest może jakaś sensu tęcza? tam tajemnicy nie ma żadnej, w okrągłym denku jest krzywizna, nie ma w niej jasnych świetlnych znaków, dawno sprawdzone, trzeba przyznać reasumując, raz na trzeźwo tej ciekawości zbyć się wielkiej, to lepsze niż, przysięgam wszystkim, nabitym poczuć się w butelkę :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...