I.K. Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Teraz nie widać drogi przez pola płotu wystaje ledwie centymetr. Przeszło ostatnio kilka zadymek śniegu nawiało powyżej kolan. Stary gajowy poszedł do lasu wielgachną czapę wcisnął na skronie, sznurek od sanek uchwycił w dłonie, powiózł zwierzętom więcej zapasów. Słońce dość wcześnie oczy przymyka zza chmury zerka gwiazda nieśmiała, jak gdyby ziemia ślub z niebem brała, a wiatr do tańca gwizdał walczyka. Jak lampion świeci okrągły księżyc, pochyłe wierzby szlak wytyczają i przemarznięte wiosny czekają, by znów użyczyć ptakom gałęzi.
Beenie M Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Znowu przyczłapałam na Podlasie i zaliczyłam kolejny miły spacer po wiejskich drożynach – lubię takie sielskie klimaty. Pozdrawiam serdecznie i oczekuję na kolejną wycieczkę
Nata_Kruk Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....... mam nadzieję, że nastąpi to jak najszybciej... :) Zyczę wiosny " w duszy" nie tylko wiosną, ale przez cały 2007 rok... :)
Rekomendowane odpowiedzi