Piotr_Jasiński Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Gdy w krtani więźnie czułe słowo nie wiesz jak je wypowiedzieć Jak we mgle błądzi wzrok nie wiesz jak go zogniskować I jak pijany stawiasz kroki a nogi same niosą w złą stronę W głowie puchną myśli błędne kłębią się dławiąc wszelką chęć Zatrzymaj się W miejscu stań Weź głęboki wdech I głośno krzycz Może usłyszy ktoś Jeśli usłyszeć chce Gdy potrzeba Wyciągnie dłoń Pomocną A jeśli nie To giń
Espena_Sway Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 zbyt dosłownie. widzę, że to jeden z Pana pierwszych wierszy, więc nie będę na niego rzygać ;), pamiętam moje początkowe :P. czytaj dużo współczesnej poezji, pisz powoli i staraj się znajdować ciekawe motywy. powodzenia w NR Espena :)
Polonia Abaddon Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Brzmi strasznie banalnie. Musisz formułować myśli w nieco bardziej zawoalowany sposób, a nie podawać czytelnikowi wszystko jak na talerzu. Cenię w poezji prostotę, lecz twój wiersz był już zbyt prosty. Za dużo w nim patosu, poza tym.
Jerzy Rybak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sic! (to do wierszyka było ;) pozdrawiam /j
Piotr_Jasiński Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Wierszyk jest prosty ale taki miał być, a poza tym lubię takie wiersze, co nie znaczy że to jedyna i właściwa droga ale przynajmniej na razie taka jest. Piszę co czuję i co chcę napisać, a nie (bez urazy) aby się wszystkim podobało bo wtedy nie miało by to żadnego sensu. Niemniej dzięki za komentarze i również wszystkich pozdrawiam.
Judyt Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 A mnie się podoba, myślę, że jest coś w Tym, poprzez zatracenie, można ująć: dochodzi się do prostoty, a poza tym Piotrze,myślę, że jeszcze pomyślałabym nad formą trochę, pozdrawiam ciepło
Piotr_Jasiński Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Dzięki Judyt. I obiecuję że kiedyś go poprawię ale teraz do koperty i na dno szuflady. Po pewnym czasie gdy wracam do wiersza więcej pomysłów na zmianę mi przychodzi.
Judyt Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Z czasem rozszerzają się nasze myśli, pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi