Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedzieć sobie kocham
bez spoglądania w oczy?
Wyznać uczucie
w paru literkach?
Bez spojrzenia w twarz
kilka komputerowych znaków
wysłanych w przestrzeń.

Kochać, a nie znać
koloru jej oczu.
Kochać, a nie widzieć
jego uśmiechu.
Nie widzieć rumieńca
przy słowie-kocham.

Chodzą za sobą
ze splecionymi rękami.
A ich miłość
w elektronicznej skrzynce.
Oni sami są tylko wirtualni.

Między nimi
tylko spięcie elektryczne.
Ich uczucie
to awaria techniczna.
Oni.
Ich nie stać na nic więcej.

Opublikowano

oh jakze to na czasie... mam nadzieje ze w tych czasach znajdzie sie wiecej osob ktore zachwyca sie tym rumiencem przy slowie "kocham"

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @A.Between dziękuję się za podzieleniem się swoim doświadczeniem:)   Pozdrawiam  @Nata_Kruk Bez pokory nic się nie nauczy człek ;) Pozdrawiam  @wiedźma dziękuję  Taki feedback jest dla mnie b. cenny   Pozdrawiam  @Myszolak Super!  Gdybyś chciał się podzielić swoimi przemyśleniami na ten temat, to zapraszam;)   Pozdrawiam serdecznie  @violetta i tak powinno być;)   Dziękuję 
    • @Charismafilos »chłopie! szacun - ja w swej ograniczonej głowie zupełnie nic nie rozumiem. Ale ufam, że skoro zadałeś sobie tyle wysiłku - to na pewno jest za tym jakaś słuszna potrzeba!«   Nic, co ludzkie, nie jest obce. A jednak jest obce, jak ktoś pisze — ,,nikt nie pisze takich wierszy jak Adam Mickiewicz'' -:) (tylko struktura, kadencje wersowe, średniówka i architektura). No to ktoś, w takim razie, pomylił się; Co do ograniczonej głowy — OGRANICZONEJ —  wypada dodać znajomość, nie tylko pod kątem czytania. Mimo że przemija to z powolnym wiatrem, jednak utrwaloną wiedzą nadal szumi.   Pozdrowienia. Dziękuję.   @bazyl_prost « powstanie istne » Sam jestem ciekaw. Pozdrowienia i dziękuję
    • W nocy    Światła miasta gasną  I nasz oddech    Zamarza na szkle    A my gubimy się  W tym niewyraźnym tle    Podziwiając widoki  Które znikają    Tak jak czas...
    • @Nata_KrukNato, taka zagwozdka na dobranoc?   Czytam ten tekst jak strumień luźnych skojarzeń i językowych przeskoków. Ciekawie bawisz się słowem, momentami miałam wrażenie, jakby sens celowo się rozszczelniał i uciekał między obrazami. Serdeczności :)  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...