N. Schimpfer Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 formalnie już nie powinna nadal zastanawiać się wspominać od biedy gdybać żałować czy nawet pamiętać zapomina tylko o tym że jeden talerz mniej ciągle jeszcze śpi po prawej stronie łóżka sama
N. Schimpfer Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 hm...a może lepiej formalnie nie powinna nadal zastanawiać się gdybać żałować pamiętać zapomina tylko że jeden talerz mniej ciągle jeszcze śpi po prawej stronie łóżka sama ja nie wiem...Alter Net czekam na surowa opinie :*
Niewierny Tomasz Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej lepiej, bo w pierwszej wersji masz "już" i "nadal" co się wyklucza. Pozdrawiam
N. Schimpfer Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Raczej lepiej, bo w pierwszej wersji masz "już" i "nadal" co się wyklucza. Pozdrawiam rzeczywiście...dopiero teraz to widzę, dziękuję :) pozdrawiam
gauloise Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zdecydowanie popieram - wiersz tak minimalny otwiera szeroko pole do interpretacji. To sztuka pozbywania się zbędnych słów. Pozdrawiam Gauloise
N. Schimpfer Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no więc surowa opinia: tak naprawdę - mam 2 uwagi (obie z serii "przegadujesz":P) - 1 strofa: totalna verboza, są tacy mądrusie, którzy ideał wiersza upatrują w takim 'jak-najmniej-uczasownikowionym', pewnie, że nie zawsze, ale zobacz - tu masz w 2 końcowych wersach wyłącznie czasowniki, poza tym one trochę za bardzo 'myślą' za odbiorcę, - 2 strofa: "ciągle jeszcze śpi po prawej stronie łóżka" i ok. po co "sama"??? czytacz skuma! (jak nie - jego strata:P) Tyle narzekań, bo poza tym - emocje, obrazek, przerzutnie: dobrze sobie idzie, cieszę się:))) Cmok/i. "pisanie = sztuka skreślania"? czy jakoś tak:) /i. hehe, dziękuję :) wiesz, ja po prostu się boję, że "czytelnik" nie zrozumie o co mi chodzi (wiem...to błąd). Poza tym jestem bardzo zachłanna i dlatego używam jak najwięcej słów :) najczęściej czasowników, bo jakoś tak bardziej dynamiczne mi się wydają ;) ale dobrze, już się nie tłumaczę, tylko spróbuję poprawić...
N. Schimpfer Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 uf...chyba nie potrafię tak radykalnie...ciąć wszystko....muszę stopniowo ;) formalnie nie powinna gdybać zapomina tylko że jeden talerz mniej i nadal śpi po prawej stronie łóżka
N. Schimpfer Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla mnie - dużo lepiej, coś jeszcze: jeśli tytuł "formalnie", to wywal pierwszy wers, po co on? i wtedy jeszcze ewtl. to "już" mogłoby zostać, hmm? jest coraz coraz, ;) Pozdrawiam/iza FORMALNIE już nie powinna gdybać zapomina tylko że jeden talerz mniej i nadal śpi po prawej stronie łóżka :)
kalina kowalska Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. FORMALNIE już nie powinna gdybać zapomina tylko że jeden talerz mniej i nadal śpi po prawej stronie łóżka :) no to teraz poprośmy kogoś obiektywnego o 3 grosze:D pozdrawiam/iza dalej ciąć! :Dnie powinna gdybać zapomina że jeden talerz tylko nadal śpi po prawej stronie :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi