pathe Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 głowy ludzkie wysypiska śmieci każde wspomnienie jest z plastiku rozłoży się za tysiąc lat zostanie jeszcze rana w przełyku od słów które ugrzęzły i nie mogą się już cofnąć bo skurczyły wyobraźnie od wstydu wymyślania pójdziemy do elektronicznego nieba smsów które wbrew przewidywaniom płynie drogą mleczną płatków co śniadanie
Marlett Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Pati, potrafisz sprowadzić marzyciela na ziemię. Pomysł na duży +. Serdecznie pozdrawiaM.
M._Krzywak Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 To jest problem technokracji - z jednej strony od dawna przestrzegano przed kapitalizmem, wyzyskiem, z drugiej jednak człowiek dostosowywuje się do danej sytuacji. To raz - a dwa - od dawno uważano, iż są ludzie wybrani do pełnienia misji, pewne okresy utożsamiały nawet poezje z życiem. I wreszcie z trzeciej strony - zostaje lud, lud, który musi robic na tych, ktorzy są wybrani. Czyli - nie obawiałbym sie takiego nieba, bo mimo wszystko nie każdy człowiek ulega magii wynalazków, nie każdy człowiek ulegnie, a co więcej - wielu ludzi neguje to i chodzi sobie po gorach bez telefonu komórkowego (czasem z laptopem, żeby wysłac wiersz na orga :) Reasumując - wiersz na tak, tekst/temat aktualny, zmusza do dialogu i do spojrzenia na to, co wokół. Chociaz pod tym względem jestem optymistą. Pozdrawiam PS - nie mam komórki :)
pathe Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też uważam, że pomysł na plus, ale nie mi się on należy. za stwórcę rzeczywistości się nie uważam pozdr serdecznie za cynizm nie przepraszam:)
pathe Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no nie no. mój komputer chyba się buntuje przeciwko rzeczom, które wypisuje.ja tu taki piękny komentarz wystosowałam do Pana a tu ciach i zawiesiło mi wszystko. ale ja się jeszcze ustosunkuje a jakże;)
M._Krzywak Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Od Opatrznośc jednego narodu, przez Opatrznośc ludów doszliśmy do Opatrzności komputerowej A jednak :)
pathe Opublikowano 30 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cyfrowa dokładność- nic się nie uchowa;) marnie widzę naszą przyszłość z takimi sędziami
Stanisław Kamykowski Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 mam wrażenie, że całość mogłaby brzmieć trochę lepiej. treść-mam nadzieję, że nie tylko ja będę chciuał się nad nią dluższą chwilę zastanowić, bo warto.. pozdrawiam
pathe Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zawsze może być lepiej. ja na tą chwilę lepiej nie potrafię, ale jak masz coś to dawaj:)
Yasioo Zimiński Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 ciekawe tylko skąd pomysł na tak dziwaczną forme wiersza...
pathe Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a konkretnie co jest dziwaczne?
Yasioo Zimiński Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a konkretnie co jest dziwaczne? chociażby to, że druga strofa gdzieś się oddaliła niepotrzebnie i leży troche koślawo. jak dla mnie ten zabieg niczego nie wnosi a jedynie niszczy estetyke wiersza. po co tak?
pathe Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a konkretnie co jest dziwaczne? chociażby to, że druga strofa gdzieś się oddaliła niepotrzebnie i leży troche koślawo. jak dla mnie ten zabieg niczego nie wnosi a jedynie niszczy estetyke wiersza. po co tak? wcale nie koślawo początki są proste jak od linijki;p bo w moim mniemaniu lepiej się czyta. poza tym tematyka. i mi się taka estetyka podoba. wiecej argumentów nie mam:) coś jeszcze jest dziwacznego?
Jerzy Rybak Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Chciałbym czytać wiersze o miałkości świata. Chciałbym czytać wiersze pisane ze szlachetną furią . chciałbym czytać wiersze w specjalny sposób drapieżne. Ale Pani nie umie jeszcze takich serwować, przykro mi.
pathe Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy dobrze rozumiem, Pana zdaniem moim celem bylo wywołanie w czytelniku powyższych uczuć/wrażenia. w porządku. cenię sobie szczerość. pozdr:)
Stanisław Kamykowski Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 nie bardzo chce mi się nawet zaczynać produkować nad tym czego brakuje, ponieważ to jest trudne do opisania w sposób zrozumiały-przynajmniej dla mnie-to jest jedna z tych rzeczy, które się czuje, że są albo nie. w stanie obecnym zmiany ku temu mogłyby rozwalić powyższą całość, a sukces i tak nie jest gwarantowany, więc propozycji poprawek brak.
Rekomendowane odpowiedzi