Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Umiar – znaczy nie krzywdzić
Sprawiedliwość – znacz dobro
Żyć – przeżyć godnie i umrzeć
Sumienie – znaczy pokorę

Czy spełniacie to
Na pewno nie
Nie pozwalacie żyć po ludzku
To Wasz cel
Zniszczyć nas
By było więcej dla Was
Siedzicie tam kradniecie zabijacie się
Żałośni oportuniści
Wyrachowani...
Śpiący na złu tego świata
Zatruwacie życie
Wlewacie w nasze organizmy
Śmierć!!!
Więcej dla Was...
Tak tego właśnie chcecie!!!
Sami walczycie między sobą
Wyniszczacie się
Podstępne człowieczki
W końcu kto pierwszy ten lepszy
Hehe... i przegrany
Gdy tylko się zjawiliście
Siejecie spustoszenie
W gatunku ludzkim
I co z tego że macie więcej
I tak jesteście skazani na
Wyalienowanie
Dopóki jesteście
Ten świat nie jest ani prawdziwy
Ani ludzki ani nie jest światem...

2005

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym :)    
    • Jutro pójdziemy się zabijać Ciebie zabijamy codziennie ja  nie jestem dezerterem lecz nie dawaj karabinu bo nauczyłem się strzelać nie nauczyłem się nienawidzić   Jutro „nówka” koniec świata ja nie czuję się go winny Panie, czy ja muszę, powiedz oddać Tobie krew i duszę nie za bardzo używaną jest do ślubu młodą panną nie chce bywać na  pogrzebach   Patrz, mam ciągle puste ręce poranione życiem serce jestem jeden z tych miliardów którzy Ciebie wciąż się uczą na porankach i zachodach nie w streamingu newsów jak ja pragnę być naiwnym  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Migrena ... uczymy się życia  próbujemy  poznać nieskończoność    płyniemy po oceanach  wrażliwości   szukając siebie miłości  nurtem poznania dryfujemy  w zakazane rejony  słońce rzuca cień    a życie  życie jest  pachnące i smaczne jak pomarańcze    warto smakować  delektować się    nie przejadając ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego wieczoru 
    • Kosmiczna pasja    Siedzi mały Janek coś smutny,  Jaki ten świat bywa nudny!  Już chciał zwiedzić kosmos cały,  Lecz bez statku nie da rady.    Wzrokiem wodzi i planuje,  Stary karton wypatruje,  Mama skarby tam chowała,  Gdy nudziła go zabawa.    Rękę włożył, za coś złapał,  W sercu poczuł wielki zapał!  Co takiego on tam znalazł?  Magie pasji w mig odnalazł!    Klocki służą mu pomocą,  Składa statek dniem i nocą,  Już dokłada z wszystkich boków,  By dosięgnąć już obłoków.    Mama dumna patrzy z boku,  Nie odrywa z niego wzroku,  Dziś przed samym jeszcze ranem,  Janek lotu kapitanem!    Chcecie z Jankiem kosmos zwiedzać?  Nie możecie dłużej czekać!  Wielka pasja, wielkie brawa,  To najlepsza jest zabawa!     
    • Pauczaszkolina. Paukościolina. Paućwiczeniolina. Paurehelina. Paubilitacjalina. Ale zawsze pauradosnolina!   Chwytać rączkę kolczastą! Oczy rozszerzają się na widok tego! Wszelka okropność, pełna ludzka starych nienawiść do tego. Miejscowa legenda. Legenda nad legendami!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...