Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Kudły Figowe

Rekomendowane odpowiedzi

. Nic w życiu nie było poważne
poza ślubami
w tę sobotę.
Poza połkniętą komunią-
kolor włosów

Nic w życiu
nie było cenne,
rozmyły się światopoglądy.
Albatros, gdy się spiął,
zaklął

Ad acta:
przedłużono wyrok-
(masz żyć)

Małżeński nieład
z pretensją:
"Co robią kudły Figowe
na materacu?"

Odpowiedź Hortensji:

"Kudły Figowe leżą,
więc...
spieprzaj dziadu."

Dziękuję. Drugi raz w Twoim komentarzu pojawia się ta nazwa. Być może, że kiedy sięgnąłem po Grę w klasy, tak mocno mi się nie podobało to pisanie, że przejąłem coś od autora. Ale to tylko moje domniemanie wydumane na poczekaniu. Czasem cośw płucach zachrzęści i żeby nie budzić domowników zapalam coś i wtedy napisze się coś takie- ni to rdza płucna, ni to oddech dymem. Myślę, że w swój naturalny sposób, to wypełnienie ubytku między prozą, a milczeniem.

A to Senność pisała - nie Figowy. Pozdrawiam.

Tak. Skuszę się na te opowieści. Mam tylko nadzieję, że nie przejdzie jego stylem za bardzo moje pisanie. I pewnie dostanę po nosie za kolejne opowiadania w prozie, ale furda tam. Układam gdzieś komentarz, do Twojego wiersza, chyba trzeba jeszcze czasu. A może nie trzeba komentować. Nic ponad to, co napisali inni. Dziś sześć nosów-każdy na inną odmianę kataru. Pozdrowionka. AF

Dzięki, za pomysł z macierzanką. Miód lipowy, herbata - miodu figowego nie mieli. Może kiedyś spod lady sprzedadzą? Czytam prawie wszystko i prawie na bieżąco. Nie wiem tylko dlaczego przy niektórych autorach komputer zaczyna na mnie warczeć. Podobno przedmioty też mają swoje duszyczki (wierzenia indian?). Może mają też swoje potrzeby? No to wezmę teraz kompa i pójdę go odsikać. Pozdrowionka. AF
P.S. Odnośnie nosa: mimo, że często spuszczony na kwintę i broń boże zadarty, to jednak trudno w niego trafić, bo zawieszony wysoko. (Zadarty w wypadku "nosić do góry" z zaleceniem dyrekcji, uzasadnionym ŻEBY BLIŹNIM NIE KAPAŁO NA KAPELUSZE) ;-) Pa.Pa.Ram om mani padme hum. Ole!!!