Magda Rosa Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Jest międzyplanetarnie od żalu do łzy. W drodze z fałszu ku prawdzie przestajesz być młody* z cudzym losem w teczce pod pachą przebiegam kolejne ulice zagubionych znajome kałuże wyschły tyle razy wspominają deszcz z iskrzącym potokiem niebieskich oczu pozwalam zatapiać się w toni od brzegu do brzegu nie przepłyniesz mnie z prądem wrzucam uśmiech do obcej skrzynki oswojone tajemnice przestają być moje gdy zdzieram stopy wyobraźni między wschodami prawd błądzę* Wisława Szymborska „Przyjaciołom”
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 o wiele lepiej niż kompletnie pierwotna wersja jednak są (wiesz jakie) obiekcje ale... niech sobie będzie tekst poupychanych skojarzeń wieczności.
Magda Rosa Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Jeszcze kilka małych zmian po drodze. Dzięki. Szczególnie za "tekst poupychanych skojarzeń":-) No i za to w warsztacie oczywiście. Pozdrawiam MR
Tomasz_Biela Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 znajome kałuże wyschły tyle razy wspominają deszcz
Magda Rosa Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Się przez przypadek zrobiło:-) Dzięki, bo nie zauważyłam. Pozdrawiam MR
Anatol Maks Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Podróż poetycka, która jest błądzeniem, faktycznie - musi być anonimowa...
Magda Rosa Opublikowano 26 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam MR
macte poema Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zmian nie ma wiele, bardzo mi się podoba, słówko błądzę na końcu wiele wyjaśnia, a cytat z Szymborskiej świetnie wprowadza w lekturę całości. Piątka z plusem, pozdrawiam
Magda Rosa Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 macte poema: dziękuę za spojrzenie ponowne, za komentarz i za piątkę z plusem. Zapraszam ponownie:-) Pozdrawiam MR
Sunny Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Na pewno pani W.Szymborska inspiruje swoim pisaniem nie jedną osobę... Wiersz ma w sobie podobne pisanie do źródła Twojej inspiracji więc nie wiem czy piszesz sama od siebie czy tworzysz swego rodzaju cover poetycki. Ale wiersz i tak się spodobał. http://poezjamalowana.blog.onet.pl
Magda Rosa Opublikowano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo. A co do pisania, raczej sama od siebie. Najpierw powstał mój wiersz, potem przez przypadek trafiłam na odpowiadający mi fragment wiersza p. Szymborskiej, który wedlug mnie, dobrze posłużył za wprowadzenie. No i oczywiście cieszę się bardzo, że się podoba. Pozdrawiam serdecznie MR
Rekomendowane odpowiedzi