Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz dopiero po miesiącach odkryłem jak cenna była to rada z tą ostatnią średniówką wiersz w moich oczach zyskał a tak trudno było ją zaakceptować at hot trzeba było nabrać dystansu. Dzięki zmieniłem 
    • Demony istnieją  Nie tylko w naszych głowach    Ale i w rzeczywistości  Zobaczysz je w ciemności    Jak pełzają by zdobyć  Słabego i kruchego człowieka    Bo gdy jest sam  Tam po drugiej stronie    To nie ma nic   Tylko wieczna pustka  I dusza cała drżąca 
    • Tak strasznie mi smutno, te myśli z przeszłości. Wypłukują radość, sprawiają kłopoty. Anastria znów dała znać o swym istnieniu. Zew krwi powrócił, żyletka w mym ręku.                         ### Głosy w Mej głowie wciąż się przekrzykują. Nic nie rozumiem, Co one mówią. Nim obłęd pokazał swe zakończenie. Garść prochów uśpiła złowrogie wcielenie.
    • w twoim uroczysku spokój  strzyżyk uwił gniazdo w brzozowym zagajniku  wysokie trawy skryły stado kuropatw  ledwo opierzone wystawiają wątłe skrzydła po ciepłe promienie słońca    między dzikimi jeżynami kępa mchu ostre kolce poszarpały delikatną skórę dłoni  pocałuję nie będzie bolało    bluszcz oplótł młodą olchę  mięsiste listki raz po raz ocierają korę  wdzierając się między konary  zacieśniając przymierze w poszumie wiatru    dzień jeszcze młody  w prześwitach południowego słońca szarość tworzy ładny kontrast dla  wszędobylskiej zieleni   
    • W niejednej gminie baby lubią plotkowanie, wszystko widzą najlepiej, nie ma rady na nie. Parom bywało miło, i naraz się kończyło... Gdy klapki spadły z oczu wraz z oczarowaniem.          
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...