Catherina Opublikowano 13 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Tracąc swoją siłę i wiarę Zadzwoniłam do mojego Ostatniego jasnego anioła Byliśmy zaledwie kilka chwil W małym przedsionku bram piekieł W tym momencie nabierając Ciszy w własne płuca Cierniem gładzę twoje policzka Patrzyliśmy zaledwie kilka chwil W małe okienko ogrodu nieba I na koniec spadając Coraz niżej i coraz głębiej Na szczycie westchnienia – oto ja Pamiętasz zaledwie kilka chwil W małym notesiku podartych dni. 04.09.2006.
Fanaberka Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Jest jakieś rozwarstwienie w tym wierszu: z jednej strony mały przedsionek, małe okienko, mały notesik - z drugiej brama piekieł, ogród nieba. I jeszcze cisza-cierń. Nie przekonuje mnie sinusoida z przedostatniej zwrotki - taka trochę za bardzo wyeksploatowana ;) Dało się przeczytać (jakiś taki bliski mi się wydał) Uśmiecham się do Autorki :-) Fan
Nata_Kruk Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 "Ciszy w własne płuca"... czyba lepiej zabrzmi... ciszę WE własne płuca. "Cierniem gładzę twoje policzka"..... pliczki.. chyba literówka Wiersz, niestety, nie podoba mi się. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi