zola Opublikowano 8 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 pusta, wypalona zbyt banalne słowa trzymam w ręku szczura i czuję się podlej niż on odwracam twój wzrok i przez mgłę obserwuję niebo plamy na spodniach mają kształt jeleni Mietka, Franka i Zenona a przecież jestem człowiekiem i jak on chcę latać wstrzymany oddech nie wypełnia płuc ale ucieka szczelinami w pękniętym drzewie prosiłam o tak wiele potem tak niewiele puszczam brązowe liście wszystko szumi i szepcze słucham korytarzy i nor i nie słyszę nic zwyczajne wycie do księżyca stało się niszczeniem nieba tam gdzie rósł mech pozostał kamień i wydeptane, ruchliwe ścieżki obrósł tojad kwitnący chabrem znowu czuję wiatr i czuję się podlej niż on widzę ścierwo strawionego dzika które pożera larwy much i czuję się podlej od ziemi na której leży Czerwony Kapturek idzie przez las
kaska nadal Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 hm, twój wiersz jest dość ekscentryczny i oryginalny.:) szczur i Czerwony Kapturek... pozdrawiam
zola Opublikowano 9 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 taki jak ja;) pozdrawiam także i dziękuję za komentarz
Onomatopeja Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 W momencie martwego dzika i larw to wszystko stanęło mi przed oczyma. Nastrój, jaki lubię. Wyczuwam nutkę ironii? Też lubię.
Rekomendowane odpowiedzi