Foto Mary Opublikowano 1 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Tylko noże w moich dłoniach Nigdy kwiatów Ironia i krzywda nieświadoma To jedyne znaki mojej egzystencji Odizolowana na własne życzenie W matni morderstw ciepła Nieznajoma dobroć przychodzi Podaje niezapominajki Ścinam je zwinnym ruchem Przecież mam wprawę Znowu przychodzi Jako uśmiech wiosna radość A ja poznaję i nie wpuszczam Pokrywa mnie lód moich dziwactw I nie chcę ciepła Boję się roztopić mój pancerz Nie wiem czy w środku jest coś jeszcze
Klaus Kalarus Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Ciekawy wiersz o strachu przed dopuszczeniem do siebie prawdziwej miłości, która zakołatała do naszego serca. Odtrącamy ją, bo być może obawiamy się, że z tego nic nie wyjdzie, i będziemy póżniej skazani na cierpienie i tęsknotę. Zamykamy się na innych ludzi, prawdopodobnie z powodu, żeby nie zostać wykorzystanym i oszukanym. Utwór skłania do zastanowienia się nad istotą egzystencji człowieka. Metafory w stylu Peipera. Dobry wiersz :)
Rekomendowane odpowiedzi