Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
beta_b 5 608
To wersja po korekcie AI.
Grzeszę —
codziennie,
od nowa. I będę wyklęta.
Nie schroni mnie anioł,
ni piekła udręka.Nie mogę nasycić,
zatrzymać się w drodze —
ni kara, ni nagroda
tu nic nie pomoże.Nie dalej, nie bliżej,
nic z reguł ogółu,
prawd wiary, tradycji —
i nikt z ludzi, z tłumu
zatrzymać nie zdoła.Nie wyrwie mi serca
ni myśli z czoła:
że jestem szczęśliwa!
Gdy wokół — mordęga się szerzy i trwoga...Czy jestem...
szalona?!
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Leszczym · Opublikowano
@Annna2 Z tego co się zdążyłem kiedyś zorientować to Gosława miała nick Mgła kiedyś :) -
Przez Annna2 · Opublikowano
@Leszczym przypomniałeś mi Elę- taki ma nick. krucha i delikatna- jak mgła -
Przez Leszczym · Opublikowano
Autorzy: Michał Leszczyński plus AI. Mgiełka Ref. jak tu pięknie, jak wspaniale niewidocznie pogodowa poświata przesłania przesłania tyle się wydaje, że się udaje że może jest, że na pewno jest, że być musi że zasłony przeminą, że kiedyś dojdziemy, aby przeniknąć Gdybyś potrafiła nas nauczyć lekkości pośród sił grawitacji ulecielibyśmy w przestrzeń nieba Nie chcesz uczyć... Przekonujesz otoczenie niezmiernie że na moczarach trzeba się unosić nie być, roztaczać się, nie pamiętać My nie dorastamy... Ciężkawe serca warto opłukiwać niczym dłonie w żeliwnej wannie z nas sztuka tylko Tobie się udaje Wodzisz wzorem duszy... Ref. jak tu pięknie, jak wspaniale niewidocznie pogodowa poświata przesłania przesłania tyle się wydaje, że się udaje że może jest, że na pewno jest, że być musi że zasłony przeminą, że kiedyś dojdziemy, aby przeniknąć Przypominasz nam myśl ulotną co przypadkiem miała nie powstać niepewną chwilką przyszła i odeszła Mówisz co nieistotne... Jeśli zakochany wkrótce zapytam zabrzmię ciężkością niemiłosierną obawiam się własnej niezręczności Pragnę Cię... ...nie spłoszyć... Ref. jak tu pięknie, jak wspaniale niewidocznie pogodowa poświata przesłania przesłania tyle się wydaje, że się udaje że może jest, że na pewno jest, że być musi że zasłony przeminą, że kiedyś dojdziemy, aby przeniknąć -
Przez Robert Witold Gorzkowski · Opublikowano
@ireneo 19 letni powstaniec nie był wojskiem skończył w tym roku 100 lat i warto przeczytać co dzisiaj powiedział. -
Przez Waldemar_Talar_Talar · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Witam - no tak - poprawiłem - dziękuje - Pzdr.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne