Agnieszka_Gruszko Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 zmierzch sobie poszedł i zostaliśmy sami a we mnie jest wciąż tyle światła próchnieję stare drzewo tyle czci wymagam tyle troski a ty wciąż jesteś głupszy ode mnie a ty wciąż ostrzysz pazury na mojej pobrużdżonej twarzy oplotłam cię tysiąckroć sękatością ramion karmiłam cierpliwie wypłowiałą piersią z korzeniami spłonęłam za ciebie na stosie rozdzierałam dłońmi skały popielate jak moje usta i tak samo cierpkie ci daję owoce.
Fanaberka Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cierpkie – może oznaczać „niejadalne”, ale też „interesujące”. Poza tym od słodyczy się tyje i dostaje mdłości. :-) Pomyślałam sobie, że do powstania cukru nie potrzeba czci i troski. Wystarczy woda, powietrze, światło i liście. „na stosie” - moim zdaniem zbędne, niepotrzebnie zawęża. Pozdrawiam. Fanaberka
kalina kowalska Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 a może by tak "płonęłam" zamiast" spłonęłam - chyba logiczniej, bo skoro peelka spłonęła, to chyba do końca, więc kto w ostatnim wersie daje?:)) ale to tylko takie moje luźne ma coś w sobie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi