adam sosna Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 W nocy powstają arcydzieła poezji i miłości napiszę wiersz - piękny kochał będę - pięknie Jesteś z dnia, ciemności? pokoju, kuchni, łazienki? w przedpokoju przeciągi na balkonie podglądają Śniadanie - ktoś poda? sam wezmę - bułka z masłem nad bułką się pochylę z masłem pomylę jakiś mix Nikt nie pamięta - tylko poeta siedział do rana nie napisał jednej linijki stracił noc Adam Sosna (2005.11.07)
zak stanisława Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 coś mi tu nie gra, wersy przegadane, jakby niedopracowane, coś przyciąć, coś dodać, ale nie wiem jak, póki co... pozdrawiam ES
adam sosna Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 mi też coś zmieniłem
czarna Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 pomysł jest ale trzeba to podpiłować i rzucić kolorem :) mogę tylko poddać kilka prywatnych niepokoi lub pokoi : niepotrzebna inwersja w 5 wersie, wyrzuciłabym "czy" lepiej dla mnie czytałoby się : "z pokoju, z kuchni, z łazienki?" , zastanaiwam się nad powtórzeniem poety w końcówce z jednej strony ciełąbym, z drugiej...precz nożyczki...niech poleży :)
adam sosna Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Czarna słuszne 1 "poeta" won "czy" won kolory? ma być ascetycznie kolory nie zbełtają?
zak stanisława Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładny! pozdr, ES
adam sosna Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 zak stanisława podmieniłem może lepiej jest? ale Poeta z Weną noc całą? nie wierzę by ją zmarnowali
adam sosna Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 le mal dzięki - nie dam
czarna Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie chodzi o kolorowanie malowanki a zmianę kolorytu słowa...zresztą przesyt można uzyskać także w zbytnim ascetyźmie głowię się teraz nad ppoczątkiem drugiej strofy...hhmmmm
adam sosna Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Chodzi mi po głowie "Na szkle malowane" wtem styropian wiatr przynosi kolory mają być we mnie
adam sosna Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 jak styropian po szkle zgrzytnie - uciekną
Rekomendowane odpowiedzi