Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

chwile płatkowe

Rekomendowane odpowiedzi

chwile płatkowe
delikatne
w palcach
schowane
ciepłe jeszcze
wczoraj
jutro lepiej
smaczniej
pachnące

myśli subtelnie
spowite
rosą
namaszczone
czyste

pragnienie
odpuść mi proszę
pragnienie
zgaszę cię

życie
to taniec ze śmiercią
na płatkach białej róży

dotyk
aksamitny
nieśmiertelny
ślad miłości

chwile płatkowe
na wietrze
potargane
złap je
jeśli potrafisz

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• :)  Dołączam się do komentarzy Poprzedników, a od siebie dodam, że gdyby próbował mnie Pan poderwać tym wierszem, to bym zupełnie przepadła :)  Pozdrawiam,  M.
    • Życzę ci byś w Nowym Roku stawał się lepszym człowiekiem. Byś codzień kochać się uczył, innym na smutki był lekiem.   Życzę byś myślał o bliźnich, serce jak chleb miał na dłoni. Czujny i zawsze odważny, wartości swoich byś bronił.   Życzę byś wdzięczny być umiał za uśmiech i zupy miskę. By zawsze przy tobie były drogie osoby ci, bliskie.   I żebyś umiał przebaczać własne i innych upadki. Szanował ciszę i pokój, nie wdawał się w płytkie gadki.   No i na koniec ci życzę byś zdrowie miał, zwłaszcza duszy. Bo wtedy zwyciężysz wszystko i byle co cię nie ruszy.     * wszystkim szczęścia w Nowym Roku                         

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Somalija Pięknie Pani pisze.    "beznadziejna walka serca  i nie pierwsza moja śmierć "   Jakie mi to teraz bliskie Pozdrawiam,  M.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Niezłe zakończenie, nie pozostawia zbyt dużego marginesu na własne zapiski :)   Pozdrawiam
    • 1. Znowu mija piąta, idą z biur Polacy stoły ponakrywać z marnie płatnej pracy każdy swoje dzieci uczy należycie jak sznurować buty, kochać – nie nad życie   Wiedzą, że nie wolno, wszystkie latorośle pod żadnym pozorem rzucać się na oślep wiedzą, jak we wspólnym własny trzymać przedział a ja nie wiedziałam, mnie nikt nie powiedział.   Ref: W moim łóżku jest po tobie puste miejsce w domu mam sto nieskończonych męskich prac w szafie wisi wciąż dla ciebie płaszcz i kapcie i w karnecie jest dla ciebie jeszcze walc   W tym tygodniu jest po tobie wolny piątek jest chwil parę niespędzonych tak, jak trzeba w moim oku jest po tobie tło niebeskie a nad głową wspólny wciąż kawałek nieba   2. Mam kieliszek pełny, całą szafkę lekarstw w domu tam na pewno ktoś na ciebie czeka łatwo mnie zastąpić, są nie takie, tacy... więc oblej mnie kawą, zgub w drodze do pracy        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...