wiesia malwi Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Księżycem rozjaśniona noc lipcowa, ciszą otulona spokojna głowa ulgę znajduje w upragninym chłodzie, umysł zanurzam w płynącej wodzie rzeki miłości, co duszę obmywa, w źródle radości jestem prawdziwa. Każdy tam ulgę znajduje, ja to wiem, czuję, wszyscy tam odpoczywają, sił do życia nabierają.
wiesia malwi Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 powinno być upragnionym
M._Krzywak Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Szkoda, że Boy nie wydał swojego słowniczka rymów - każdy początkujący po takiej lekturze wiedziałby, że wstawiając rym "miłości - radości" już popełnia wielki błąd. "Rzeki miłości" to patent, po ktory sięgają nawet piosenkarze (vide "Rzeki miłości" The Analogs ). Dalej, poeta zastanowilby się nad sensem słów, np. "co duszę obmywa, w źródle radości jestem prawdziwa." Bo tak wychodzą podobne temu utworkowi koszmary. Brrrrrrr. Pozdrawiam.
marek dunat Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Tak . To taki wierszyk dziewczęcia . Prosty , naiwny i lekki . Dla zagubionych krasnoludków. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi