Olesia Apropos Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 piętnaście godzin w pociągu razem mocniej niż w ciągu ostatnich trzech lat lato wdowiało trojeściową goryczką inaczej z każdym powrotem choć grehot ten sam rozproszyłam się w szumie wierzby ty na wierzbie skupiłeś swój wzrok Opołonek na południu najbardziej my na Rozsypańcu biorąc się w garść wśród zardzewiałych od słońca traw gdy wymyślaliśmy cegłą Sianki nieważne było czy San czy Sjan monotonnie pod Okrytem się włóczył na Opołonku północ najdalej zachód już blisko najbliżej my na trójgranicy między nami żadnych pietnaście godzin w pociągu z powrotem spojrzeń nie na siebie - w tym samym kierunku podobno o to się właśnie rozchodzi zimą wrócimy oglądać okiść ........................................................................... goryczka trojeściowa - takie granatowe cwietuszki;) grehot - rozwaliska skalne na szczytach Opołonek - najdalej wysunięty na południe punkt w Polsce Sianki - wieś, która leżała niegdyś w pobliżu Opołonka Sjan - ukraińska nazwa Sanu okiść - gruba warstwa ciężkiego (mokrego) śniegu na gałęziach drzew itp
Olesia Apropos Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 he he;) liczyłam że ktoś mi powie w jakim stopniu jest to gniot;)
Ona_Kot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 to nie jest gniot. nie podobają mi się następujące wersy:na trójgranicy między nami żadnych --> niby zrozumiałe, a jednak coś nie gra orazzimą wrócimy oglądać okiść --> przy czym ten tutaj nie trzyma rytmu, stąd mi przeszkadza pozdrawiam ps. i "rozchodzi" to kolokwializm, lepiej tu użyć chyba: podobno o to właśnie chodzi --> chociaż to też burzy rytm nie wiem, ale pozdrawiam
Olesia Apropos Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 dziękuje serdecznie, miau:))) poprawię:) ale do tego wersu mam straszną słabość... "na trójgranicy między nami żadnych" pozdrawiam/olena
Ona_Kot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 znam uczucie słbości do wersów - dlatego ostatnio nie piszę ;] poprawić i będzie niezłe i nie zapomnieć dopisać legendy tej samej, co tu :) pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i co ? na kota się kicikici woła ;P
Olesia Apropos Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i co ? na kota się kicikici woła ;P kici kici:))) mrau:)
Rekomendowane odpowiedzi