marek dunat Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 W moim raju nie ma czkawki po zjedzonym życiu ani sraczki po ołowianej sałacie W moim raju Chrystus przechadza się boso i mówi do mnie hej przyjacielu chodźmy poszukać kobiety mój raj jest miejscem dla odrzuconych kamieni nie nadających się do budowy murów chodzę tutaj zawsze nocą i wcale nie lubię mówić dzień dobry gdy trzeba stąd wyjść szczyrk 25.10.2005
Marlena C. Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Hmmm... wiersz interesujący. Opisujesz swój raj i bardzo dobrze, że zaznaczyłeś w wierszu, iż jest to Twój raj, bo każdy człowiek ma swoje własne wyobrażenie raju. Nie podoba mi się tylko "sraczka". Jakoś nie pasuje do słownictwa całego utworu, ale poezja to dowolność. Oceniam wiersz jako dobry i serdecznie Cię pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 również jak poprzedniczka :- nie podoba się ta sraczka- ordynarna- może obstrukcja, jeśli już, albo inne słowo zastępujące może... ani pędu po ołowianej sałacie ani nadętych wiatrów....- he he na pewno coś wymyślisz! pozdrawiam ciepło ES
marek dunat Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 heh ! ;-) sraczka to sraczka jest i tyle . oczywiście subtelniej byłoby pewnie defekacja , ale .... no sami powiedzcie ? jakby to brzmiało ? dziękuję za zainteresowanie i ... pozdrawiam serdecznie . Marek
Wilczy Rozbójnik Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A ja podziwiam, bo - jak na mój nieprzyzwoicie skromny gust - jest naprawdę ciekawy. Tytuł wydaje się banalny, ale zostałam przez Autora mile zaskoczona. Pozdrawiam i czekam na więcej jego wierszy!
Zielony promyczek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Mi się też podoba, jest oryginalny, a zakończenie zaskakujące. Fajny klimat, taki trochę żartobliwy, troche ironiczny.
Luthien_Alcarin Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 a mi średnio- dwa pierwsze wersy ok, a potem jakos nijako- moze trcohe buntu itp ale jakoś nic co bym zapamietałą na dłużej. Chyba fajnie wygladałby podział na storfy- wzmocniłby poszczególne "etapy" utworu tym samym podkreslajac jego wyraz Pozdrawiam Agata
Luthien_Alcarin Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 PS. ;) po co trzykropki w tytule? niezachęcajace
a._mrozinski Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Wiersz bardzo mi się podoba. Fragment o Chrystusie niby prosty, a coś w sobie ma. Zakończenie również interesujące, jedyne co bym zmienił to wyrzucił 'stąd', bo jest niepotrzebne po wcześniejszym 'tutaj'. a.
Rekomendowane odpowiedzi