Espena_Sway Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Na przejściu zabrakło dziś zebry - po raz pierwszy dała nogę z nadmiaru ludzi. Aż światła się ze wstydu spaliły i zapanowała niedyspozycja. Staram się w mieście mniej o tobie myśleć, choć nie wychodzi. Ostatnio powstały obraz straszy realizmem. W trybie random pozostawiam tydzień, wyciągając następną płytę. Najlepiej z kolorową okładką i nadrukiem The Autumn Leaves. A bzy przekwitły i poczerniały. Znowu gnamy dalej, w przybliżeniu czas i miejsce - nieokreślone.
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Na przejściu zabrakło dziś zebr - po raz pierwszy - dały nogę z nadmiaru ludzi. Aż światła się ze wstydu spaliły i zapanowała niedyspozycja to jest świetne, ale reszta jakby z innej bajki pozdrwiam ciepło ES
Espena_Sway Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, dzięki za odwiedziny. cóż, cieszę się, że bynajmniej coś Ci się spodobało. a propos spójności, to trochę zmieniłam, mam nadzieję, że na lepsze. zdrówka Espena Sway :)
Beenie M Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Espeno, albo bardzo lubisz jesień, albo ta pora roku kojarzy Ci się z określoną osobą i stąd częste przewijanie się tego akcentu w Twoich wierszach. Jak zwykle podoba mi się Twoje poezjowanie – podziwiam mnogość myśli i ich umiejętne ubieranie w słowa. Z każdego wiersza można wyłuskać jakąś perełkę. Bardzo serdecznie pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 "W mieście staram się mniej o tobie myśleć, choć nie zawsze wychodzi. Ostatnio powstały obraz straszy realizmem." pogubiłam się starannie myśląc o tobie, choć nie zawsze wychodzę.Ostatnie przejścia straszą realizmem. Espeno, a gdyby tak?
Espena_Sway Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie, dzięki - masz rację. jesieni nie lubię, ale kojarzy mi się z konkretną osobą. chyba nie muszę dodawać, że są to negatywne skojarzenia, które ostatnio zaznaczają się we wierszach. zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu, przemyślę ale jutro. coś mi się w tym wierszu nie podoba, więc pewnie będą zmiany.
pathe Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 pierwsza i ostatnia a szczególnie pierwsza na plus, środek tak nie bardzo. a strofa z płytą chyba najmniej. pozdr/Aga
Kasia_Szymańska Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak z ciekawości: czy ten "pieprzony nadruk" odnosi się do jazzowego standardu pana Kosmy (chociaż wtedy byłoby bez "The") czy do jakiegoś innego utworu? Pzdr :)
M._Krzywak Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja tam przyjmuje całośc, chociaż rzeczywiście 1 strofa jest naj. Na razie tyle :) Pozdrawiam.
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja też całość, razem Autorką.
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze, że coś na plus. środek jeszcze zobaczę zdrówka Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak z ciekawości: czy ten "pieprzony nadruk" odnosi się do jazzowego standardu pana Kosmy (chociaż wtedy byłoby bez "The") czy do jakiegoś innego utworu? Pzdr :) pieprzony nadruk odnosi się do piosenki ATB, którą to nagrał dla peelki ów chłopak. zdrówka Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, pozytywnie zaskoczona komentarzem, choć czuję, że coś nie gra jeszcze w środku wiersza. zdrówka i serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz serdeczności Espena Sway :)
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 kilka kosmetycznych zmian
Julia Valentine Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 podoba się i chyba tyle tylko potrafię dziś z siebie wykrzesać (odnośnie komentarza) pozdrawiam serdecznie
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Julio, cieszę się z pozytywa, tym bardziej, iż dawno u mnie nie gościłaś serdeczności Espena Sway :)
Eugen De Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Na przejściu zabrakło dziś zebr - po raz pierwszy - oj! czy nie "zeber"? dały nogę z nadmiaru ludzi. Aż światła się ze wstydu spaliły i zapanowała niedyspozycja. Staram się w mieście mniej o tobie myśleć, choć nie wychodzi. Ostatnio powstały obraz straszy realizmem. W trybie random pozostawiam tydzień, wykładając następną płytę. Najlepiej z kolorową okładką i pieprzonym nadrukiem The Autumn Leaves. A bzy przekwitły i poczerniały. Znowu gnamy dalej, w przybliżeniu - czas i miejsce - nieokreślone. Czyli takie letnie przyspieszenie? Pozdrawiam Cię Espeno.
Espena_Sway Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eugenq, zeber word poprawił na zebr - więc zaufałam mu ;) dawno Cię u mnie nie było, więc tym bardziej cieszy pozytywne przyjęcie. interpretację pozostawiam czytającemu zdrówka i serdeczkości Espena Sway :)
Rekomendowane odpowiedzi