zak stanisława Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Najgorsza miłość długa, ale nie do końca" - ks. Jan Twardowski myślami w obłokach dłońmi na jawie szukam ziół odpowiednich: bo pragnę stokrotką być w butonierce na twojej piersi gdzie bryła fidiaszowych* zdolności w sporyszu w nostrzyku w liściach paproci ziele odnajdę co moce złe za siódmą niewiedzę przegoni z natury przewrotnej a może tak lubczyk lub garść serdecznika z rosą wieczorną w blasku księżyca albo pięciornik z podagrycznikiem jaskółcze ziele melisę z pokrzywą a gdyby i to nie pomogło: napar s tnicy kropelkę liść oleandra krwawnik i grzmotnik i szczawik zajęczy serce przywrócone do miękkich przytuleń * w starożytnej Grecji rzeźbiarz w kamieniu
Jego Alter Ego Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 no przeciesz wiesz:) pachnące i sliczne,cmok
zak stanisława Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 no i trujące, pa! serdecznosci
Beenie M Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Co ja na to, Stasiu, jestem za, a jak już wypróbujesz na sobie, albo na kimś, ustawiam się w kolejce po przepis – dobrze zapłacę. Pozdrawiam serdecznie Zielarko
zak stanisława Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 no to już stań, bo działa; naparstnica i oleander, naganianie- he he- buźźka
Ewa_Kos Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 ja też do kolejki...Wpadłaś na wspaniały pomysł - myślę o tematyce wiersza, te zioła mmm nawet u mnie pachnie nimi! :) Podobasię + bardzo... Pozdrawiam pachnąco :))) EK
zak stanisława Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ewo, w kolejce , chyba tylko po rzeźbę anioła, tobie nie potrzebne żadne czary!i magie- he he pozdrawiam ciepło
M._Krzywak Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Jakiś wywar się gotuje, oj, biada, biada... Stasiu - nie dośc, że czyta się płynnie, to jeszcze treściowo wybiega daleko do przodu. Mam klopot z tymi wersami: stokrotką być w butonierce na twojej piersi gdzie bryła fidiaszowych* zdolności bo chodzi o to, że był martwy i ozywiony ? Bo Fidiasz był zdolny, ale był i zakochany i to strasznie, strasznie. I w ten sposób tekst nabiera dwóch znaczeń - bo kim jest podmiot ? No, czarodziejska poezja... Pozdrawiam.
Chanah Letkowska Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam, a ja no to jak na lato! Za bardzo za! Pozdrawiam, Chanah.
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Super ta mikstura, choć brakuje spirytusu.Pozdrawiam, Stefan.
le_mal Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Stasiu, widzę,że jesteś wspaniałą zielarką,a ''serce przywrócone do miękkich przytuleń'' -pomysł bardzo plusowy. Pozdrawiam serdecznie.
Waldemar Talar Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zapachniało herbapolem którego w młodości byłem częstym gościem. Dlatego zapachniało plusem . Zdrówka Waldemar
Mag Ost Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 no tak, zeby miłość była do końca to faktycznie trzeba sie wzmocnić i serce odpowiednio przysposobić... czy ja tez mogę się na eliksir zapisać? Mag
pathe Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ale ta mieszanka musi pachnieć hoho jak łąka! jaskółcze ziele i pokrzywy no no Ty niedobra peelko;) bardzo plus!
Kirke szalona Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dla mnie wspaniała ta mieszanka ziół i słów, pachnąca i aromatyczna! Pozdr ciepło Asia
zak stanisława Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Asiu, fakt, pachnie herbapolem jak powiedział TAlar i w odpowiedniej proprcji- oczyszcza dzięki. Pathyczku, pachnie do zwrotów głowy,jeskółcze ziele dobre na dobre widzenie.pokrzywa wypłukuje toksyny, wiec skoro mój miły mnie nie zauważa, trzeba go potraktowć tymi ziołami - he he Meg, kochanie, przepis już jest i do dzieła, hi hi
zak stanisława Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldi, w młodości do herbapolu, to na starość jak znalazł? a ja odwrotnie- he he dzięki
Dżygita Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj spirytus to już moja działka. Pa pozdr. D
zak stanisława Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj spirytus to już moja działka. Pa pozdr. D Dżygito! to PRAWDA! to jest tylko twoja działka, dlatego przemilczałam te mikstury, które nie do mnie należA!hi hi pozdrawiam ciepło z korkiem w dłoni
Dżygita Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. le malko, no, może nie wspaniałą, ale trochę znam się na ziołach, po dziadku zielarzu- znachorze, dzięki bużka! tylko żeby te zioła coś dały- to trzeba jeszcze czarów-chyba! ja tez mogę pomóc w czarach. znam się na tym. pozdr. D
Rekomendowane odpowiedzi