pathe Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 generalnie boję się angażu w słowa i czas bo nie chcę kolumny kręgosłupa tak przypadki chodzą po świecie zarzuciłam sieci w ramach teorii wiary w człowieka gryzę się po nocach w pięty mechanizmu samospełniającej się przepowiedni
pathe Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=40163#dol i dziękuję za pomoc i opinie w warsztacie:)
Jego Alter Ego Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 podtrzymuję zeznania pozdr./martyna
zak stanisława Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 biorę Martynę za świadka, ze zeznania są prawdziwe, i takoweż podtrzymuję, misiem pozdrawiam ciepło Es
pathe Opublikowano 10 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 sędzia mówi: po uśmiechu dla Pań i kazał dodać, że wyrok należy bezzwłocznie wykonać :D
Yasioo Zimiński Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 dobre. dosyć słabo zameteforyzowane, ale to żaden argument. ładnie pod względem formy, bardzo przejrzyste. pozdrawiam.
fr ashka Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 nie zachwyca mnie, ale jest w porządku :) pozdr, fr.ashka ;)
Vera_Ikon Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 A mnie zachwyca! Od samego początku. Lubię taką formę: wyrwane myśli, powiedziane na głos. Bardzo fajnie wyszło. pozdr serdecznie Weronika
Ewa_Kos Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ciekawe spojrzenie na to co tu... Zgrabny.Pamiętam go,bo czytałam wiele razy.:) Pozdrawiam z plusem. + EK
M._Krzywak Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A ja mam ochotę wreszcie dorwac się do znaczenie słów, ale nie mam czasu. Np - pzrepowiednia -ileż to rodzajów przepowiedni bywało, ileż teori wiary itd. Takie teksty jak powyższy wydają się odnosic do pewnych typów, szkoda, że jednak tak ogólnikowo - czasem lepiej prościej, a dosłowniej. Jednak nie jest to zły wiersz i myśle, że plus się należy. Pozdrawiam.
pathe Opublikowano 11 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Yasioo Zimiński: jak to nie ma metafor?;)są. chyba, że słabe Twoim zdaniem a to już co innego:) fr ashka: re: pozdr:) może innym razem się spodoba Vera Ikon: Weroniko ciesze się bardzo, że do mnie wpadłaś znowu i w dodatku, że Ci się podoba:) Ewa Kos: naprawdę? to dopiero komplement:D dzie wuszka: kręgosłupa moralnego... albo jeśli kojarzysz obraz Fridy "złamana kolumna".zastanawiam się nad końcówką ewentualnie mogłoby być gryzę po nocach w pięty mechanizm samospełniającej się przepowiedni jak myślisz? a jakie to piwo? bo mnie zainteresowało:> M. Krzywak: samospełniająca się przepowiednia to konkrene zjawisko dodatek do jakieś tam teorii naukowej, a wiara w człowieka tu miałam na myśli teorie naiwne. może rzeczywiście zbyt ogólnikowo ujełąm to w tekście. wydawało mi się prosto. opis pojęć jest czasami wyliczanką a chciałam tego uniknąć. pozdrawiam serdecznie i się usmiecham:)
pathe Opublikowano 12 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 dzie wuszko miałaś rację, przemyślałam i zmieniłam.teraz ma sens.dzienx
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Cieszę się, pathe, bo w wiekszości twoich wierszy odnajduję dla siebie "złotą" równowagę pomiędzy hm... powiedzmy "progresywnym" sposobem ujęcia treści, a jej czytelnością. Tak jest wg mnie również i w tym przypadku. Pozdrawiam utalentowaną Autorkę:)
pathe Opublikowano 13 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, to bardzo miłe co napisałeś. a, no i cieszę się, że zaglądasz do mnie:)
Rekomendowane odpowiedzi