Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na zakręcie spojrzenia
dostrzegam ciebie, ubraną
w kształty odciśnięte przez wiatr,
wtedy podnoszą się dachy moich powiek.

Jesteś na wyciągnięcie słowa,
w a... b… c… naszej rozmowy
krzyżujemy biometry emocji,
dotykamy wyjaskrawionych zapachów.

Później przecinamy zenity siebie i słońca,
idąc we wspólne lecz własne strony
i zawłaszczamy utkaną przestrzeń,
by zlały się rozpuszczone obrazy.

Z czasem przesuwamy się w obwód
nieumyślnie zaplątanych wyborów,
składamy fragmenty wyobraźni,
oceniamy wyobcowanie osobowości.

4.05.2006r

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

to wynik długiej nieobecności na orgu, żałuję . zaprzedałem sie, no powiedzmy, co do zwiezłości, pewnie można to napisać (tą treśc ) w jednej strofie,ale wolałem tak, co do molityzującej treści, to jak najbardziej jest ona ( w kręgu i ch dwoje i świata). jednak do poprawy. dzieki za odczytanie obecnością. d.s.
Opublikowano

ogólnie coś tam jest, ale trzeba to doszlifować :P pozdrawiam

dziękuję, na początek literówka _katastrofa.ups!co do reszty, też jestem skłonny się zgodzić dzięki. d. s

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym A jest taki bardzo trafny i chyba znany nam wszystkim cytat o miłości: Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku. (A. de Saint-Exupéry). Wtedy niczego nie przesłania, niczego nie zagłusza, i wciąż jest otwarta także na świat zewnętrzny, na działanie w nim, na wsparcie, a nie zamknięcie.
    • @Berenika97 Trochę tak, ale chodzi o coś innego jeszcze. O zapadalność. Wiesz żeby Twój żywot tutaj zapadł. Sam tego może nie potrafię, ale fascynują mnie takie historie. Stąd moja fascynacja Bonie i Clyde, a byłem w kinie na tym filmie ostatnio. Film był oparty zresztą na prawdziwych wydarzeniach. Bonie i Clyde rzeczywiście mieli miejsce. Jest w tym trochę prowokacji, z pewnością jest, ale to coś czego szukam w sztuce. Zapadalności i siły oddziaływania. 
    • @Lenore Grey Wiersz wyraża fundamentalną ludzką bezradność wobec metafizycznych pragnień – nie możemy przestać sięgać, choć każda próba pogłębia niemożność dotarcia. Ciekawie napisany. :)
    • @huzarc

• Wena zycia, Wena glowy Kto wie czym jest Wena?   Może chęciami, moze poezja Może słowami, Może presją   Wena czym wlasciwie ona jest? Gdy napiszesz w internecie Wena- co to jest?   Odpowie ci: natchnienie Lecz gdy nie masz na nic siły, Gdy leżysz w łóżku dzień cały   Masz to natchnienie, masz Wene?   Zastanawiasz się pewnie czym Wena jest dla mnie Dla mnie jest to np jak siedzenie w wannie Wannie pełnej wody, spokoju i szczescia   Lecz co tak naprawdę ta wanna oznacza? Może właśnie twoj smutek? Głęboki i ciemny   Gdy nie masz weny do zycia, do szczescia Co to ma oznaczac, że to wanna nieszczęścia? Wanna pustki i rozpaczy?   Wanna jest jak Twoje zycie- pelna wody, emocji i spokoju. Weny   Gdy nie masz tej weny. Zatapiasz się Coraz głębiej i głębiej. Tracisz tlen. Znikasz. Powoli. Dokładnie. Cierpiąc. Gubisz się.   W swoim zyciu   Bo jak wlasciwie masz zyc beż natchnienia? Da się? Nie wiem Może i da, lecz jest naprawdę ciężko. Bez tego wszystkiego chęci, natchnienia Gdy je stracisz pozostają ci tylko zyczenia   Na jutro lepsze. Lecz kiedy ono nadejdzie? Jak nawet nje wiesz co z toba następnego dnia będzie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...