Vera_Ikon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 zmywam udawany spokój. rano powlekłam nim twarz jak pudrem. grubo wytuszowane rzęsy odwracały uwagę od spojrzenia. pomadka słodyczą przyklejona do ust jak uśmiech. informacja: już mi nie zależy. nie przewidziałam. mój scenariusz nie zakładał, że to tu i teraz. owszem, kiedyś i gdzieś, ale nie za szybko. układ scalony z nas. wyjątkowy los uwikłany w okoliczności. zwyczajne samobójstwo kulturowe. niewiarygodne, że wychodziło. naga twarz bezsilnego spojrzenia. przynajmniej nocą nie trzeba udawać. ten sam pokój. to samo łóżko. gaszę światło, ale nie pragnienie. jutro znów się nie obudzę. [11.04.2006.]
Espena_Sway Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witaj Wero :) pamiętam wiersz z warsztatu, dałam wtedy kilka wskazówek. nie zmieniam opinii na jego temat. podoba mi się tematyka oraz prozowata forma za którą się wzięłaś. pozdrawiam serdecznie Espena Sway :)
Vera_Ikon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jesteś szybsza od błyskawicy ;) Forma... przyczepiła się ostatnio. Eksperymentuję. Daje inne możliwości. Zaszczepiłaś ją we mnie, zobaczymy czy przylgnie na stałe. pozdr serdecznie Weronika
pathe Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 temat szczególnie dzisiaj mi bardzo pasuje.lubię takie.biore do ulubio. tylko: niewiadrygodne, że WYCHODZIłO to słowo tak mnie razi trochę.
Vera_Ikon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dziękuję, miło mi :) Nad "wychodziło" pomyślę, ale ma ono dla mnie znaczenie, bo wychodziło = coś dobrze nam szło, i wychodziło = coś sobie zaczęło odchodzić. pozdr serdecznie Weronika
zak stanisława Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 witaj vero, ciekawie się zapowiada twoja zmiana stylu, interesująca, no może Rybak ma trochę racji do puenty, na taki wiersz puenta winna być mocniejsza- pomyśl albo zrób tak jutro znów... choć te kropki są nie w modzie ale myslę że takie niedokończenia wiele daje do myślenia(co jutro? pytamy się sie i dajemy różne odpowiedzi) papa!ES
Ewa_Kos Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 zmiana formy? Racja - wszystko dla nas do poznania. ''gaszę światło ale nie pragnienie'' i to jest istotne; dużo treści.Wiersz zawiera jak dla mnie dużo takich ciekawych skojarzeń i dobrze się czyta. Plusik i wiosenne ciepłe pozdrowienia. EK
Vera_Ikon Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Absolutnie się z panem nie zgadzam. Jest uzupełnieniem i zamknięciem tego, co miałam do powiedzenia. pozdr
Vera_Ikon Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Stasiu, będę bronić swojego zakończenia, bo to moje wierszydło i chciałam przekazać dokładnie to, co jest napisane :) (PS Co się stało z Twoim loginem? Co to za roszady :) ?) Ewo, dzięki za odwiedziny i miłe słowo. pozdr serdecznie Weronika
Rekomendowane odpowiedzi