pathe Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 zapomniani leżymy wśród mleczy bierzesz w dłoń małe i twarde wgryzasz się dziwisz że kwasota że takie zielone jeszcze rzucone w trawę zrobaczeje bo wiesz nie rwie się jabłek wiosną
Czaplina Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 lubię krótko i przyjemnie. a tu tak jest. szkoda, ze ja tak nie potrafie ;) gratuluje talentu. jestem na tak. pozdrawiam -czaplina
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Prosty tekst, prosta myśl... ciekawe czy się tu spodoba? Mnie tak. Swoją drogą, to na prawdę poważnie zastanawiam się czy jabłka rosną już na wiosnę? Chyba gdzieś dopiero koło czerwca/lipca się pojawiają. Muszę zapytać babci:) Pzdr!
Nechbet Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 podoba mi się, to naprawdę wielka umiejętność umieć tak w kilku słowach ładnie zamknąć mysl i do tego niebanalnie :-)) pozdrawiam cieplutko :-)))))))
pathe Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Czaplina- cieszę się, że się podoba, ale ja nie uważam, że to takie dobre jest, więc nie gratuluj jeszcze;) Bartosz- no tak, wtedy dopiero kwitną, ale niech będzie, że późną wiosną hihi. Alter Net- dzięki za uwagi.wiem, że wyklucza poprawność, ale nie potrafiłam się zdecydować na jedną wersję, a te mi tak akurat podpasowały oba.że dwuznacznie to dobrze, ale zastanowię się nad tym co napisałaś. Nechbet- dzienx i jak miło, że też się spodobało. pozdrawiam i wysyłam uściski słoneczne.na pewno już wiosna.przynajmniej u mnie za oknem;)
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 sie podoba. pluszak ode mnie. pozdr
Aileen Atrien Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Tytuł rzeczywiście nie za bardzo, ale sugeruje, co ma sugerować. Jak dla mnie bardzo ładny wiersz, niby nic, a jednak mówi wiele. I porusza temat ważny, i ładnie go porusza. W tym wierszu nie ma górnolotnych i patetycznych metafor, ale cały jest jedną wielką metaforą - a ja to lubię. Ukrywa coś, co jest prawdą, gorzką i smutną, a przecież w powierzchowności tego wiersza nie da się tego odczytać. Dopiero właśnie odczytanie tej metafory - choć odczytanie jej wcale trudne nie jest :D - daje nam obraz tego, co autor postanowił nam przekazać. Podoba mi się. Pozdrawiam, Aileen Atrien.
pathe Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 eh...dobra tytuł chyba tylko mi się podoba więc może zmienię. uśmiecham się do obu Pań :D
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 No nie sądziłem droga pathe, że będą ci tutaj tak mocno klaskać:) Co do tekstu nie zmieniam zdania (też mi się podoba i uważam, że tego typu chwilki odpoczynku są każdej poezji potrzebne), ale nie zapominaj, że to tylko błyskotliwy zapis jednej prostej myśli. Wiesz chyba znakomicie, że należy poszukiwać również na znacznie szerszych wodach:) Bez przesadyzmu oczywiście, tak od czasu do czasu. Pzdr!
Rekomendowane odpowiedzi