Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbawienne cierpienie, motylem odleci
dusza zakwitnie błękitem przymkniętych źrenic.

Obrodzą słodziutkie morele,
wśród kwaśnych, dzikich śliwek,
a po dżdżystej jesieni,
nastanie znów wiosna,
kolorem nadziei.

Nieskazitelna kruchość,
w trwodze, na klęczkach,
odmawia modlitwy,
w niebieskiej pelerynie.

Muzyczne brzmienie miękkiego głosu,
rozrywa metalowe kraty kajdan.
Perłowe łzy niewinne,
pokropcie, żywotnym deszczem,
opadłe ramiona.

Jestem podobna do mego życia,
serce, rozdziera paniczny strach przed nocą.

Nie idź jeszcze spać,
jeszcze dzień.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Stojąc na rozstaju, waham się. Niełatwo przecież zdecydować się na zmianę. Pokusić się o nią dużo łatwiej, Mówić o niej, marzyć i śnić o wiele prościej.   Gdy czuję tchnienie tego, co nieznane, Waham się, choć wiem, że nie mam wyboru.   Ten nikomu niewypowiedziany strach paraliżuje I zmusza do sztucznego uśmiechu pewności, Że to właściwa droga i nie może być lepszej.   A jednak oglądam się za siebie, Oglądam może zbyt często, Oglądam może zbyt tkliwie, I patrzę na to, co porzucam z własnej woli. I nie jest mi łatwiej, Choć wiem, że w tej sytuacji Wahać mi się nie wypada.
    • @Whisper of loves rain z jednej strony piekielny lot, a z drugiej słodki, sielski i anielski. W niebanalny sposób opisany stan nietrzeźwości i powrót do normalności. Mnie się podoba. Fajnie się czyta:)
    • @Berenika97   Gołąbek pokoju - symbol pokoju zwiał z pola walki - czyli nie zanosi się na pokój. Nic nie wskórał. Smutne!
    • @Leszczym Tak, trąci oczywistością. Ale dobrze ubraną  :)
    • Przytul mnie mocno Powiedz: "Kocham Cię" A ja Ci wybaczę Wpuść mnie do domu  Mów do mnie po imieniu  Kochaj i traktuj jak kiedyś  Zaopiekuj się mną Daj schronienie  Choć kawałek podłogi Zrób herbatę Chciej mnie jak dawniej Bo ja Cię Kocham  I wierzę że ty mnie też......
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...