Anastazja.P Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 kiedy widzę drugą w szkle padam z nóg w czwartym rogu chusteczki więcej owych mówię przecie dałeś mnie świecie następny łyk nas już tyle naciągniętych min kreski w skórze dumne statystki kółek kaprysów tej nie lubię tej nie kocham tej nie pocałuje...
Agnes Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 przecie- świecie ---- brzmi średnio :) Anastazjo, miło zajrzeć do Ciebie i choć to juz nie moja stylistyka to jednak zawsze trzymasz poziom :) pozdr. a
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nic nie rozumię z tego oprócz ostatniego wersu :(
Anastazja.P Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się, że średnio zależało mi bardziej na parafrazowaniu łłłeee jak nie wyszło :)) co znaczy "nie moja stylistyka" ?? trzymam się swej - przepraszam (bez ironi a z uśmiechem) ściskam Anape.
Anastazja.P Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łłłłeeee wybacz
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. łłłłeeee wybacz ależ ja bynajmniej nie kpie - strasznie ciężko odcyfrowac, co jest zawarte w tej treści - dla mnie przynajmniej, aczkolwiek nie uważam utworu za zły wiersz... Moja koncepcja jest taka kiedy widzę drugą w szkle padam z nóg - tutaj podmiot wypił coś w czwartym rogu chusteczki więcej owych - tego nie łapię, tych "onych" mówię przecie dałeś mnie świecie następny łyk - tutaj kompozycja jest dobra - chodzi o rytm ale będe się starał :)
Agnes Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i bardzo dobrze :) źle to ujęłam
Anastazja.P Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 kombinuj, kombinuj Krzywiak!! dołóż - kobietę, lustro, czas, dualizm i więcej !
M._Krzywak Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. złapałem - jestem pod duuuuużym wrażeniem - poważnie. ten motyw ostatniego wersu mnie zmylił - szukałem po prostu gdzie indziej :( genialnie - tak. kłaniam się i pozdrawiam.
kalina kowalska Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ten wiersz z pewnością dobrze trafił bez "mówię przecie / dałeś mnie świecie " i chyba z "ę" w "pocałuje" łączę wyrazy szacunku kk
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ha! Choć raz zrozumiałem coś szybciej od M. Krzywaka! :) Chociaż wciąż zastanawiam się nad "dałeś mnie świecie", może powinno być "dałeś mi świecie"? No chyba, że to się nie odnosi do "następnego łyku" (młodości np.?) Też gratuluję:)
janko Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 dopiero przy którymś kolejnym czytaniu zobaczyłem ten zamysł. tytuł - na początku niczego mi nie wyjaśnia dopiero ta piosenka przedszkolaków:-)) naprowadza "w czwartym rogu chusteczki więcej owych" - tutaj mogłaby autorka zostawić jakąś nitkę, może "ściegów/wzorków/"mokrych" zamiast "onych" ale, ale całoś ok. pozdrówki ps. masz Anastazjo sposób na kamuflaż i maliny;-)
Dorma Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tez sie nad tym zastanawialam i mowiac szczerze nie wiem czy to blad czy nie. Mysle, ze chyba jednak to stylizacja autorki nie blad. wiersz podoba mi sie, zwlaszcza: "mówię przecie dałeś mnie świecie następny łyk "
Rekomendowane odpowiedzi