Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

młodosć starosci

Rekomendowane odpowiedzi

a kiedy wejdzie spokój do głowy
wiatr szumnie zaśpiewa
rozkołyszą się drzewa
usta utulone wiatrem nerwowym
zasną na chwilę

mądrość i skórę okryje włos płowy
nad dawnym łez ulewa
krew jeszcze zagrzewa
w człowieku starym lecz nowym
wzlecą motyle

nad nawał wspomnień i krzyż cielesności

po zieleń i blękit i młodość w starości

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Somalija popieram Trumpa, przynajmniej nie boi się Putina. Na pewno coś knuje. Zełeński taki sam dyktator jak inni, jeździ sobie gdzie chce i robi co chce. W Polsce zrobili sobie produkcję dronów. Tylko ludzie ochrzczeni w duchu nie zrobili tego. Trump ma u mnie spory plus za mówienie o Bogu na razie. Kto prowadzi tyle lat wojny to są egoistami. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka... Ala, za.. ciekawy.. dziękuję. To dopiero pomysł, spisać zdania ludzi z autobusu. No widzisz, latają nam w głowach różne 'iskierki pomysłów'... toteż, u mnie.. "zrodziły się" wszystkie Zrywy. Ślę pozdrowienie z .. :)   @Rafael Marius ... ok. nie wnikam w to, co wolisz.. :) @Wiesław J.K. ... skoro tak, cieszę się, dzięki.        
    • @Wiesław J.K.   Aby do maja...  
    • @ViennaP   Wiem, proszę pani, wiem: nawet dużo - więcej, tymczasem: póki istnieje formalnie Organizacja Narodów Zjednoczonych, Międzynarodowy Trybunał Karny i Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości - tak zwane przedsiębiorstwo holokaust gówno może, zresztą: biznesmen korporacji USA - Donald Tusk, pardon: Donald Trump - podpisał uchwałę - ona nie ma mocy prawnej, tak: przedwojenni żydzi próbowali stworzyć Judeopolonię przy pomocy pobratymców z Ameryki Północnej, a Polacy co? Próbowali przy pomocy Europy wykupić Madagaskar i stworzyć tam województwo izraelskie - deportować rasistowskich syjonistów i żydowskich szowinistów religijnych, dlatego też: Ukrainy nie ma... Istnieje nieformalna Judeoukraina lub współczesna Chazaria... Mi nic nie mogą zrobić, bo: nic nie mam - lokal socjalny należy do administracji samorządowej, a sam blok został zbudowany w latach sześćdziesiątych - Dolny Mokotów.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński Na chwilę przecież, wejdzie na pierwszą stronę. Chciałam zrobić Panu przyjemność, bo tylko się Pan boczy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...