Jakub Sajkowski Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Dzisiaj północ chowam pod mchową kołdrą. Moje igły są wiecznie zielone. Wskazują w stronę jaśniejszą gdzie jest mi wyżej i mogę dalej wyciągać ręce. Pewnym harcerskim sposobem mierzę szerokość. Nie będę pływać skoro umiem latać Kończy się na lodzie. Kra chrzęści mielą się zęby i pięści.* Wracam do źródeł jeszcze dalej ciągną się wnioski. J. Podsiadło "Kra"
stanislawa zak Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 zastanawiam sie skąd ja to znam- z warsztatu? czy stąd ?"nie będę pływać skoro umiem latać"- to mi utkwiło i teraz też! mchowa kołdra- nie uważasz że trochę dziwnie brzmi? ale z drugiej strony trudno zamienić na inną- jak z mchu- to msza kołdra?he he, pozdrawiam ciepło
Jakub Sajkowski Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Wiersza nie było w Warsztacie. "Mchowa" jest jedyną poprawną formą przymiotnika od "mech" ;)
Jakub Sajkowski Opublikowano 22 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Dziękuję za komentarz. Tak, był w Forum dla początkujących ;)
kalina kowalska Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 miło mi przy tym wierszu do poprawy moim zdaniem: - "wskazują w stronę" wskazuje sie kogoś lub coś więc może lepiej 'wskazują stronę' - pominełabym też "pewnym" przed harcerskim ale to raczej drobiazgi pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi