Smok Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Dzisiaj powiedział do mnie - choć pójdziemy na wysypisko zbudujemy pałac z puszek oblepimy się szczurzym łajnem i będziemy tworzyć wielką politykę- przytaknąłem i poszliśmy jutro świat nas znienawidzi
M._Krzywak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Dzisiaj powiedział do mnie - kto ? - choć pójdziemy na wysypisko zbudujemy pałac z puszek oblepimy się szczurzym łajnem i będziemy tworzyć wielką politykę- ta polityka mnie razi. Może coś innego ? przytaknąłem i poszliśmy jutro świat nas znienawidzi - Smoku - wywal ten "świat", wywal, popatrz w dół, ten świat i swiat jest wszędzie !!! ale wrażenie nawet. ten turpizm coś się modny stał ostatnio, hehehe. i tytuł by sie sprzydał :) Pozdrawiam.
mikołaj chrobochek Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 bardzo ciekawe podoba mi się dragon masz dużego pluuuuuusa
Smok Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, czy to ważne kto, tak dosłownie? nie mogę wywalić polityki bo to właśnie o tym jest, świat jest wszedzie ale właśnie nim rządzą politycy, oni też są wszędzie, jak bym wprowadził Twoje poprawki to tak jak bym go ocenzurował i nadał inne znaczenie, niestety się z Tobą tym razem nie zgadzam wyjątowo :) pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Smoku - masz pełne prawo negacji, zresztą tych uwag poczyniłem niewiele. Kto jest o tyle ważne, bo wskazuje na poziom odbioru tekstu, w jakiej sferze go odbierac. Wiersz polityczny jest drogą pełną dyskusji i zawikłań. Czy politycy rządzą światem ? Może inaczej - moja wizja tego wiersza byłaby inna, gdyby ten swiat i polityka z nim związana zatoczyło w nim szerszy okrąg - bo teraz czytac to jako wiersz agitacyjny ? Sensem wiersza ma byc, że świat jest zły, bo rządzą nim politycy ? a zresztą kontekst - "świat nas znienawidzi" zbliża do tego, że - "was" - podmiot i kogoś tam jeszcze znienawidzą wszyscy - i politycy i chińskie dzieci, i ojcowie paulini itd. Łącznie z naturą. O to mi chodzi :)
Rafał S. Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Wybaczcie ale to przeciez żenada "oblepimy szczurzym łajnem".Zapowiadal sie nawet ciekwie cos by z tego zrobił.Pozdrawiam
Alicja Najdowska Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 smok!! podoba mi się ten wierszyk!! ruszyło mnie.... pozdrówka
Rekomendowane odpowiedzi