Ewa_Kos Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 jesteśmy obok siebie w jednym jak noc i dzień jak cień i słońce szukamy czegoś co jest jeszcze świeże i może pomóc została nam próżnia w przestrzeni granice misternie ułożyliśmy z siermiężnych obiecanek i nawet złości nie chcemy używać do rozpakowania fałszywego uśmiechu coraz częściej luki w pamięci otaczają owal naszych twarzy słowa prostując się nabierają dziwacznych znaczeń oczy o byle co nie mokną płaczu od środka nie widać sił trochę mniej i mniej boli minął czas wielkich wyrzeczeń zobowiązania już nieistotne dawne komplementy jak dym z kadzidła rozwiały się tylko zapach trochę dłużej został
stanislawa zak Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 wiele mądrości wplotłaś, wiele ludzkich, zwyczajnych przywar- bardzo podoba misię -złości nie chcemy uzywać do rozpakowania fałaszywego uśmiechu, - i wiele jeszcze innych pozdrawiam
Eugen De Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 jesteśmy obok siebie - w jednym jak noc i dzień, jak cień i słońce szukamy czegoś, co jest jeszcze świeże i może pomóc. została nam próżnia w przestrzeni. granice misternie ułożyliśmy z siermiężnych obiecanek i nawet złości nie chcemy używać do rozpakowania fałszywego uśmiechu. coraz częściej luki w pamięci otaczają owal naszych twarzy - słowa prostują się nabierając dziwacznych znaczeń. oczy o byle co nie mokną - płaczu od środka nie widać. sił trochę mniej i mniej boli. minął czas wielkich wyrzeczeń zobowiązania są już nieistotne. dawne komplementy jak dym z kadzidła rozwiały się, tylko zapach trochę dłużej został. Pani Ewo, a ja znowu na swojską nutkę....... Pozdrawiam i gratuluję.
Ewa_Kos Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Eugen tak trochę liczyłam na Ciebie, bo myśl była a problem z zapisem pzostał. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. EK Stasiu bardzo mi miło,że mnie odwiedziłaś,serdecznie dziękuję i pozdrawiam EK
Eugen De Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Troszkę nie pasuje mi ten wers z oczami co nie mokną - ale może to jakieś "expresis verbis"?
Ewa_Kos Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 to jeszcze raz jesteśmy obok siebie - w jednym jak noc i dzień, jak cień i słońce szukamy czegoś, co jest jeszcze świeże i może pomóc, została nam próżnia w przestrzeni, granice misternie ułożyliśmy z siermiężnych obiecanek i nawet złości nie chcemy używać do rozpakowania fałszywego uśmiechu coraz częściej luki w pamięci otaczają owal naszych twarzy - słowa prostują się i nabierają dziwacznych znaczeń przyswajalnych od pierwszego razu nigdy nie płyną z dna świadomości są zimne i nie zastygają na kształt zobowiązania są już nieistotne dawne komplementy jak dym z kadzidła rozwiały się, tylko zapach trochę dłużej został
Eugen De Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 się i nabierają dziwacznych znaczeń da się je przyswoić za pierwszym razem---- może "przyswajalnych od pierwszego razu"? ngdy nie płyną z dna świadomości---------- nigdy, literówka są zimne i nie zastygają na kształt Pozdrówka!!!
Ewa_Kos Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Eugen bardzo, bardzo dziękuję za pomoc; była bardzo potrzebna.Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję. EK
Rekomendowane odpowiedzi