Dora Opublikowano 6 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Za oknem mrok - oczy krzyczą, a usta milczą Z dala od bliskich, szukając własnej drogi stał się tylko wygnańcem Rozdarte szaty skrywają rozdarte wnętrze Na rozdrożu stoi człowiek z bagażem doświadczeń samotnie próbuje wydostać się z mroku
Sceptic Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 [quote] Widzę - ewolucja idzie w dobrym kierunku. Ja bym to spróbował napisać tak: przy oknie - mrok oczy krzyczą z bólu usta milczą. z dala od bliskich - wygnaniec szuka własnej drogi. rozdarte szaty (rozdarte wnętrze skrywają rozdarte wnętrze pod rozdartą szatą) na rozdrożu stoi nędzarz. Może inaczej wersyfikacje, bo w tym za dobry nie jestem (o to poradź się Eugena), al leksykalnie/składniowo tak bym to przerobił, nabierze może troche dramaturgii. Polecam się na przyszłość:) w cytacie napisałem, coby się nawiasy nie rozjechały ;)
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 jak dla mnie bez przecinków nie trawie przystanków w wierszach no ale jeśli miałbym doradzić do oryginału hmmm Za oknem mrok, oczy krzyczą, usta milczą Z dala od bliskich, szukając własnej drogi stał się tylko wygnańcem Rozdarte szaty skrywają rozdarte wnętrze Na rostaju dróg stoi samotny człowiek pomyśl zajrzę jeszcze bywaj
Ewa Rajska Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 wprawdzie ta wczorajsza wersja bardziej mi się podobała, ale ta też nie jest zła:) ja też mogę po swojemu? przez szybę-mrok oczy krzyczą milczącym ustom ból wygnaniec szukający własnej drogi z dala od bliskich pod rozdartą szatą kryje się rozdarty człowiek stoi na rozdrożu z doświadczeniem u stóp próbuje wydostać się z mroku sam przepraszam:) Twoja wersja jest ok, ale się nie mogłam powstrzymać:) zostań przy własnej, lub-jeśli chcesz-korzystaj z cudzych pomysłów:) dopieść po swojemu i dawaj na górę:) pozdrawiam cieplutko!! ER
Rekomendowane odpowiedzi