amandalea Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 próbuję zebrać rozbiegane myśli słońca promieniem rozjaśnić oblicze chciałabym bardzo szczęścia łyczek wyśnić w twoich ramionach spokojnie posiwieć spojrzeć na wiosny sukienkę zieloną w wiśniowym sadzie zatańczyć radośnie nie dumać więcej co z sobą mam począć zmęczoną głowę spokojnie znów podnieść z uśmiechem lato powitać szalone dywanem marzeń wznieść się pod obłoki po wspólnym marszu usiąść nad potokiem długie rozmowy w nieskończoność toczyć pośród kolorów dłoń w dłoni wędrować z czułością patrząc na siateczkę zmarszczek od nowa poznać co to jest beztroska zapominając dni noce bezradne a kiedy szyby zakwitną od mrozu bardzo banalnie zapłonie kominek ty swoją bliskość pozwolisz mi poczuć i tak zwyczajnie życie nam przeminie 03.03.06r.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 omyłkowo źle wkejony powinien być wyżej dla mnie bardzo dobrze oddajesz nastrój tęsknoty do kogoś pozdrawiam Jacek
Ewa_Kos Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Ja też myślę,że to pomyłka bo w wierszu tyle ciepła i klimat taki bliski. Pozdrawiam ciepło. Bardzo ładny wiersz. EK
amandalea Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O ile mi wiadomo Jacku, to nie wystarczy....pozdrawiam Lidia
amandalea Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo jedynie tu czuję się dobrze...w piaskownicy :), to moje miejsce ;)...nie jestem początkująca ani tym bardziej współczesna, a i nic nie zamierzam w wierszu zmieniać więc jest to jedyny dział odpowiedni dla mnie :))...dziekuję i cieszę się,że wierszyk przypadł Ci do gustu :)
amandalea Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie Stefanie jedynie wiem gdzie moje miejsce....
stanislawa zak Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 bardzo ciepły, klimatyczny,kobiecy i taki mój w kazdym kawałeczku, każdej strofy! gorąco pozdrawiam
amandalea Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu miło czytać Twoje słowa :) nawet nie wiesz jak bardzo miło :)...pozdrawiam serdecznie i...dziękuję :))
stanislawa zak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 jesteś nadzwyczaj uprzejma panno amandaleo mojej duszy strona ciemna też z tęsknoty podumiero!
stanislawa zak Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 dzie wuszka mówi że chciałaby a wiem że też może pisać i pięknie i wdziecznie lirycznie tematycznie i niezgorzej jej to wychodzi
Leszek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Lidziu Twoje miejsce jest od zawsze w poezji współczesnej. Rozumiem dlaczego jestes tutaj, ale to nie Ty powinnaś odejść ze współczesnej. Jesteś poetką która oddała liryce serce. Nie patrz na nowomodę, bądź sobą dostarczając nowych wzruszeń tym, którzy ciągle wierzą, że prawdziwa, taka jak Twoja poezja przetrwa. Pozdrawaim Leszek :)
Rekomendowane odpowiedzi