Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zagubiony w tłumie  nikomu nie potrzebnych myśli i zupełnie  zbędnych posunięć.   Tłum pełen pustych serc i próżnych do niczego nie zdolnych  samotnych osobowości.   Stoję na przeciw siebie  i rozmawiam ze swoim  cieniem i mamy zupełnie odmienne zdanie.   Z rozdartego serce  wyciągam ostanie uczucia. Skąd się tam pojawiły skoro być nie powinny.   Moje serce nie krwawi i głowa nie pracuje.  W obydwu krew nie płynie.   Skąd płyną myśli skoro nie ma uczucia. Zostało wyrzucone bo do niczego nie jest potrzebne.    Za tłumem ludzi idę  we mgle i padającym deszczu.  Do pustego domu pełnego złych dusz.   Nikogo tam nie ma, tylko dusze które nigdy nie wyświadczyły żadnej przysługi.   W kapturach na głowie o pomoc proszą istotę która na wołanie jest głucha i próśb dusz nie słucha.
    • @Florian Konrad   A proszę bardzo    Łukasz Jasiński 
    • Jednocześnie pragnę dodać, aby uprzedzić źle interpretowane fakty historyczne przez ludzi nie znających Historii Polskiej lub biorące tylko te fragmenty w celu ich dopasowania do bieżącej sytuacji politycznej, otóż to: Wyprawa Kijowska była wojną przeciwko bolszewickiej Rosji i próbą zbudowania niepodległej Ukrainy i całkowicie nie była w interesie nowopowstałej Polski - mieliśmy już wtedy we własnych granicach Ruś, Wołyń i Podole - ziemie od średniowiecza należące do Polski, dlatego też: biorąc pod uwagę aktualną sytuację geopolityczną - nie mamy do czynienia z strategami wojskowymi - wizjonerami, tylko: ze zwykłymi ignorantami i taką głupotę niektórych generałów wykorzystują propagandziści wszelkiej maści i ideolodzy - historyczni.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
    • chronimy się w tle tak jest bezpieczniej   wzrok niepokorny omija przeszkody czasem zdobywa trofea   w bajkowym lesie nie ma już wilków zostali jedynie myśliwi   nie pytaj którędy i tak ci pokażą najbliższą drogę do baru   dachy nad słońcem plotkują drzewa w znoszonych liściach milczą ze wstydu   wiem że czekasz jak ja na nowe historie musimy tylko przesunąć nas pędzlem na pierwszy plan
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...